To zasa bude kriku. Tereza Spencerová zachytila informácie o USA, Rusku a Ukrajine

    0
    Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a prezident Vladimir Putin (Autor: SITA)

    „Zdá sa neoddiskutovateľné, že najväčšiu perlu uplynulých dvadsiatich štyroch hodín porodil ukrajinský vicepremiér Vjačeslav Kyrylenko, keď na Twitteri okomentoval match ukrajinského boxera Olexandra Usyka, ktorý v Moskve porazil ruského Murata Gassieva: ,Usyk je nepochybne skvelý boxer. Ale ešte pár takýchto udalostí v Moskve za účasti Ukrajincov – a nikto vo svete už neuverí v ruskú agresiu proti Ukrajine. Už len v družbu. A to je vážne.‘ A je to ešte vážnejšie, pretože Usyk sa po triumfe zobral a odišiel z Moskvy na Krym… ,za deťmi, ktoré sú tam už dva mesiace u babky v Simferopole‘,“ poznamenala Spencerová.

    A všíma si aj výroky amerického prezidenta Donalda Trumpa či to, že Trumpov nedávno vymenovaný poradca pre národnú bezpečnosť John Bolton má v pláne stretnúť sa s ruským „kolegom“.

    „S tými Bielymi prilbami je to čoraz zamotanejšie: Pôvodne sa hovorilo, že si ich Británia, Nemecko a Kanada rozdelia 827 (vrátane príbuzných), potom číslo kleslo na 422, a keď títo ľudia dorazili cez Izrael do Jordánska, ukázalo sa , že príslušníkov BP je z nich len asi 80 a zvyšok sú rodiny… Čo sa stalo s ostatnými, keď ich malo byť v sýrskom teréne po boku al-Káidy a ďalších teroristov vyše tisíc? Je jasné, že Západ veľa z nich nechcel, pretože sú to už kovaní džihádisti, ale tie počty ponúkajú možnosť, že aspoň niektorí ,urovnávali svoj vzťah s vládou‘ a prešli – aj s informáciami o fungovaní finančne závislých ,nezávislých dobrovoľníkov‘ – na stranu Damasku. Z toho sa môže pre Západ črtať pekný trapas,“ podotkla Spencerová.

    „Zrejme o Sýrii a Iráne v Sýrii v pondelok v Izraeli rokoval ruský minister zahraničia Lavrov, ktorého sprevádzal náčelník ruského generálneho štábu… Taký dvojblok je nezvyklý… Čosi je vo vzduchu… Zrejme najnovší izraelský postoj, ako že im už nestačí, že iránske a šiítske milície budú ,na dištanc‘ aspoň 100 kilometrov od nikým neuznanej ,hranice‘ nikým neuznaných Izraelom anektovaných Golanských výšin…“ napísala ďalej analytička.

    A aká je situácia vo Veľkej Británii? „Boris Johnson síce 9. júla rezignoval na post britského ministra zahraničia, ale ešte stále neopustil svoju luxusnú vládnu rezidenciu za 20 miliónov libier… Premiérka Theresa Mayová vraj odpočíva pri prechádzkach, varení a sledovaní amerického námorníckeho náborového seriálu NCIS… No, možno to s tým varením nebude až také horúce, pretože presná citácia znie: ,Mám vyše 150 kuchárskych kníh, a tak trávim veľa času čítaním kuchárok.‘“ dodáva Spencerová.

    Zdroj: Facebook / Tereza Spencerová

    - Reklama -