To myslia vážne? Hliadky kotlebovcov vo vlakoch majú vraj zastaviť aj cestujúci

    0
    Fotografia z incidentu vo vlaku (Autor: ReproFoto:facebook/Milan Mazurek)
    Po štyroch mesiacoch pôsobenia týchto hliadok, ktoré majú dozerať na poriadok a bezpečnosť vo vozňoch na tratiach, kde vo vlakoch jazdia aj Rómovia, je na svete aj propagačné video, ale objavili sa aj hlasy proti hliadkam a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) mesiac po výmene manažmentu predstavuje opatrenia, ktorými by chcela hliadky kotlebovcov zastaviť. 
     
    Vykázať hliadky z vlakov nie je podľa predstaviteľov také jednoduché, lebo ich členovia cestujú s platnými lístkami. Namiesto aktívneho zasahovania do práce hliadok preto ZSSK podľa Denník N dúfa, že sa bude môcť spoľahnúť na pomoc cestujúcich. 

    Neobťažujte

    Riešiť hliadky budú sprievodcovia až vo chvíli, keď sa na ich členov bude sťažovať niekto z cestujúcich. „Zákazník má právo cestovať tak, aby ho nič neobťažovalo. A ak ho niečo alebo niekto objektívne obťažuje, vlakový personál má povinnosť to riešiť,“ uviedol Patrik Horný, člen predstavenstva ZSSK a riaditeľ ekonomického úseku.
     
    Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) však nebude len vyčkávať a podnikne aj konkrétne kroky. Prvým z nich má byť zvýšenie počtu sprievodcov v tých vlakoch, ktoré firma vyhodnotila ako rizikové a ktoré si pre svoje akcie vyberajú aj Kotlebove hliadky.
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -