To islam vytvára monštrá. Akákoľvek kritika moslimskej identity môže mať za následok agresiu, tvrdí dánsky psychológ

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    V článku uverejnenom na portáli guardianlv.com ešte minulý rok, dánsky psychológ Sennels tvrdí, že islam sa líši od iných náboženstiev, lebo od útleho detstva očkuje deti myšlienkami násilia spolu s fyzickými trestami a tvrdou disciplínou náboženských príkazov vo všetkých každodenných úkonoch.

    Podľa jeho štúdie, rodičia nútia deti do náboženstva čo najskôr, aby nehľadali iné viery. Výchovné metódy, ktoré by na Západe klasifikovali ako zneužívanie detí, sú podľa neho v islame hlboko zakorenené ako správna výchovná stratégia. Aj preto sú moslimskí extrémisti oveľa násilnejší než extrémisti iných náboženských vyznaní. Sennels hovorí, že fundamentalistickí rodičia vytvárajú „monštrá“, ktoré sa cítia oprávnené mučiť a zabíjať nevinných ľudí.

    Kultúrny a psychologický kokteil hnevu, nízkeho sebavedomia, ukrivdenej mentality, ochoty slepo sa podriadiť autoritám a agresívny, a diskriminačný pohľad na nemoslimov, vnútený moslimom cez bolesť, zastrašovanie a myseľ otupujúce opakovanie Koránu, je dôvodom, prečo islam podľa dánskeho psychológa vytvára “monštrá”.

    Ako ďalej tvrdí, v  moslimskej kultúre myšlienka na „konštruktívnu kritiku“ neexistuje. Akákoľvek kritika moslimskej identity môže mať za následok agresiu a pravdepodobne aj fyzické násilie. Je presvedčený, že korán sám o sebe nepodporuje myšlienku tolerancie a žiada, aby sa moslimovia stránili nemoslimov a pozerali na ľudí iných vyznaní ako na podradné. To vraj spôsobuje nenávisť.

    Sennelsove tvrdenia vzbudili na verejnosti veľkú polemiku,portál guardianlv.com však uvádza, že nedávna štúdia z Nemecka podporuje Sennelsove názory. Spomínaná štúdia bola spracovaná na vzorke 45 000 dospievajúcich. Vyplynulo z nej, že zbožní moslimovia boli viac náchylní k násiliu než nemoslimskí účastníci štúdie. V tejto štúdii sa podľa portálu ukázala silná väzba medzi úrovňou náboženskej moslimskej viery a ochotou podieľať sa na násilí.

    - Reklama -