To bolo o chlp. Na poslednú chvíľu zabránili masakru teroristov v Paríži

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Podľa policajných vyšetrovateľov sa atentát mal odohrať na niektorom z turistami vyhľadávaných miest v Paríži. Hrozba útoku bola “okamžitá”. Atentát mal zrejme spáchať samovražední útočníci vybavení opaskami s výbušninami. 

    Počas zatýkania a domovej prehliadky sa u jedného zo zadržaných – 22-ročného muža – našli výbušné látky. Tento mladík, ako aj ďalší zadržaný, 35-ročný muž, boli francúzskym tajným službám známi. 

    Počas domových prehliadok polícia zhabala aj počítačové vybavenie. 

    Skupinu podozrivých osôb sa podarilo polícii odhaliť vďaka ich aktivitám na sociálnych sieťach.

     K zadržaniu podozrivých došlo len deň po tom, ako sa v médiách objavila správa, že okolo spodnej časti parížskej Eiffelovej veže, jednej z najznámejších pamiatok sveta, vyrastie ochranná sklenená stena. Cieľom tohto opatrenia je lepšia ochrana pred prípadnými teroristickými útokmi.

    Francúzska polícia pred týždňom zadržala muža z Egypta, ktorý v blízkosti parížskeho Múzea Louvre zaútočil na vojenskú hliadku. Muž počas policajného výsluchu kategoricky odmietol tvrdenie, že mal v úmysle spáchať atentát. Šlo mu údajne o výlučne symbolické a pacifistické gesto – útok na niečo výsostne francúzske, ktorým chcel odsúdiť účasť francúzskych lietadiel na bombardovaní Sýrie. Vyhlásil, že nemal v úmysle usmrtiť vojakov, ktorí v rámci operácie Sentinelle hliadkujú v uliciach francúzskych miest, najmä v blízkosti tzv. citlivých objektov – chcel len posprejovať diela vystavené v Louvri.

    - Reklama -