Terorizujú a desia miestnych. Priniesli sem nepoznaný stupeň brutality, hovorí nešťastný šerif

    0
    Ak sa niekto alebo niečo znepáči gangstrom z MS-13, nemajú zväčša zľutovanie (Autor: Facebook, BBC Radio 4)

    V Európe, chvalabohu, až takí známi nie sú. Zato v Severnej a Strednej Amerike je ich násilné besnenie už niekoľko dekád každodennou realitou.

    Reč je o členoch krutého pouličného gangu Mara Salvatrucha, známeho aj ako MS-13. Gang vznikol v 80. rokoch v Los Angeles, pričom členmi sú najmä hispánski prisťahovalci zo Salvádora, Hondurasu či Guatemaly.

    Počet členov celej organizácie sa pohybuje v desiatkach tisíc, a preto asi neprekvapí, že pri takej sile dokáže napáchať MS-13 množstvo násilností a trestných činov.

    Najnovšie sa nedobrovoľne „zoznámili“ s krutými praktikami kriminálnikov aj obyvatelia Texasu. 

    „Odlišujú sa stupňom násilia, ktoré zahŕňa odporné činy vrátane dosekania na smrť mačetou, skalpovania, prípadne znásilňovania mladistvých dievčat. Sú aktuálne hrozbou číslo jeden pre Texas,“ zveril sa portálu Breitbart.com šerif Andy Louderback z oblasti Jackson County.

    Mara Salvatrucha má na svedomí nespočetné množstvo vyhasnutých životov a pohnutých osudov. Zdroj: Youtube

    Veľkou hrozbou sú násilníci primárne pre štvrté najľudnatejšie mesto USA Houston, konkrétne pre oblasť Harris County. Problémom je aj fakt, že miestni nemali doteraz skúsenosť s delikventmi, respektíve zločinmi takejto magnitúdy.

    „Potrebujeme pomoc od federálnej vlády. Situácia vôbec nie je dobrá. Naši občania sú však pre nás dôležití,“ vyhlásil Louderback odhodlane.

    Nie je to však len Texas, ktorý sužuje násilie s krvavým podpisom MS-13. Problémy hlásia aj v metropolitnej oblasti Washington D.C., ďalej v Baltimore, Bostone, Newarku, Charlotte, Atlante či Miami.  

    - Reklama -