Terorizmus v Londýne? Vodič narazil do zábran pred parlamentom zámerne, tvrdia svedkovia

    0
    Do zábran pred parlamentom v Londýne narazilo vozidlo (Autor: TASR)

    Vodič autom najprv narazil do skupiny cyklistov a následne vo veľkej rýchlosti do bezpečnostných bariér pred parlamentom. Po náraze z vozidla nevystupoval, uviedli svedkovia. Polícia podozrivého muža tmavej pleti na mieste zadržala a odviedla v putách, uviedla stanica Sky News.

    Vo vyhlásení londýnskej metropolitnej polície sa uvádza, že k incidentu pred Westminsterským palácom došlo o 07.37 h miestneho času. V okolí miesta udalosti sa nachádzali policajné jednotky a niekoľko sanitiek. Priľahlé ulice uzavreli.

    Pri incidente utrpelo zranenia niekoľko okoloidúcich. Zdravotníci ošetrovali menšiu skupinu ľudí, ktorí sedeli na zemi pred Westminsterským palácom. Polícia podľa agentúry AP uviedla, že nikto zo zranených sa nenachádza v život ohrozujúcom stave.

    Britský parlament má letnú prestávku, napriek tomu však v okolí pracuje mnoho ľudí vrátane politických žurnalistov. V blízkosti sa nachádza aj sídlo britskej tajnej služby MI5.

    Motív incidentu nebol bezprostredne známy. Podľa agentúry Reuters polícia uviedla, že zatiaľ nemôže vyhlásiť, či ide o incident súvisiaci s terorizmom.

    Vlani v marci spáchal 52-ročný Khalid Masood blízko britského parlamentu teroristický útok, ktorý si vyžiadal päť obetí na životoch vrátane neozbrojeného policajta, pripomína Reuters. Páchateľa vtedy na mieste zastrelila polícia. Išlo o prvý z piatich útokov v Británii počas minulého roka, ktoré tamojšia polícia označila za terorizmus.

    - Reklama -