Teroristu z Paríža odhalil už v decembri radový policajt. Jeho hlásenie sa k jednotke pre boj s terorizmom nedostalo

    0
    Pri zatýkaní Salaha Abdeslama (Autor: SITA)

    Ako informoval na svojej webovej stránke belgický denník La Dernieure Heure (DH) a viacero flámskych médií, nadriadených na to upozornil radový policajt 7. decembra 2015. Jeho hlásenie sa však nedostalo k jednotke pre boj s terorizmom zriadenej pri justičnej polícii, uviedla tlačová agentúra BELGA. 

    Podľa agentúry v kauze začína konať kontrolná policajná komisia, ktorej úlohou je zistiť príčinu tohto zlyhania. Francúzskeho občana Salaha Abdeslama zadržali 18. marca popoludní – vyše štyri mesiace po atentátoch v Paríži – pri rozsiahlej protiteroristickej razii v bruselskej štvrti Molenbeek – šlo o adresu na ulici Rue des Quatre Vents, kde Abdeslam býval v obecnom byte na prízemí domu s popisným číslom 79. S

    taršia žena, ktorá mu ubytovanie poskytla, údajne nevedela, kto je jej nájomníkom. Abdeslam na výsluchu povedal, že sa vlani 13. novembra plánoval stať jedným zo samovražedných útočníkov, ktorí sa odpálili v blízkosti národného štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis, svoje rozhodnutie však na poslednú chvíľu zmenil. Jeho advokát Sven Mary vo štvrtok oznámil, že Abdeslam chce byť čo najskôr vydaný do Francúzska.

    - Reklama -