Teroristický útok či blbý žart? Polícia evakuovala Hlavné nádražie v Prahe, ako aj magistrát. Panika je po celom Česku

    0
    Pražská železničná stanica po znovuotvorení. Twitter/Pavla Lioliasová (Autor: Twitter/Pavla Lioliasová )

    Anonym informoval o bombách uložených v magistrátoch v Prahe a v Pardubiciach a na ďalších miestach v Českej republike. Od 12.15 do 12.45 bola uzavretá prevádzka na železničných staniciach v Prahe a v Pardubiciach, kde boli bomby taktiež nahlásené. K odstávke stanice došlo aj v Plzni, približne od 11.15 do 12.15.

    Hovorkyňa českého policajného prezídia Markéta Janovská nechcela konkretizovať ďalšie možné miesta uloženia bômb. „Polícia zasahuje, o prípadnej evakuácii sa rozhoduje. Aké opatrenia a na ktorých miestach, bližšie špecifikovať nebudeme z taktických dôvodov,“ spresnila. Polícia uviedla, že hrozba sa týka aj plzenskej železničnej stanice a budov magistrátu. Hovorkyňa Eva Barborková informoval, že zamestnanci museli opustiť všetky magistrátne budovy.

    Anonym si zobral na mušku aj mestský úrad v Jičíne. „Z oboch našich budov bolo evakuovaných 150 úradníkov a niekoľko klientov, na mieste je teraz polícia,“ informovala hovorkyňa jičínskej radnice Magdaléna Doležalová. Podľa hovorcu pardubickej radnice Radima Jelíneka bol anonym nanajvýš stručný. „O pol deviatej zavolal anonymný volajúci a jednou vetou oznámil, že o dvanástej vybuchne bomba. Úradníci odchádzajú domov,“ konkretizoval. O problematike informoval český portál Aktualne.cz.

     

     

    V ohrození boli aj deti. Anonym neobišiel ani pardubickú základnú školu. „Po 10.00 evakuovala ZŠ Resslova všetkých žiakov i zamestnancov, pre niektoré deti si už prišli rodičia,“ informoval školník František Horníček.

    České dráhy na svojej oficiálnej stránke informujú, že prevádzku na staniciach v Prahe, Plzni a Pardubiciach obnovili krátko pred jednou hodinou poobede.

    Cestujúci by mali rátať s meškaním obnovených spojov. „Z dôvodu prerušenia prevádzky počas zásahu polície došlo k zdržaniu spojov ČD v rozsahu do cca 40 až 60 minút. Tieto oneskorené vlaky teraz postupne odchádzajú z uvedených staníc,“ píše sa na webovej stránke v podsekcii Aktuality. Počas odstávky boli vlaky odklonené alebo ukončené a začínali napríklad na zastávkach Praha-Smíchov, Vršovice, Libeň či Holešovice.

     

     

    - Reklama -