Teroristická dráma v Londýne zasiahla aj Francúzov. Medzi zranenými sú aj naši, hlási Macronov úrad

    0
    Terorizmus v Londýne (Autor: TASR)

    Podľa polície traja páchatelia najprv dodávkou zrazili ľudí na chodníku Londýnskeho mosta (London Bridge), potom pokračovali v jazde na Borough Market, kde na ulici, v baroch a reštauráciách nožmi útočili na ľudí. Polícia všetkých troch zastrelila. Útoky si vyžiadali šesť obetí na životoch, hospitalizovaných bolo 48 ľudí.

    Starosta Londýna Sadiq Khan v rozhovore pre BBC označil páchateľov za mizerných zbabelcov. “Neexistujú slová popisujúce smútok a hnev, ktoré naše mesto cíti. Som zdesený a rozzúrený z toho, že títo zbabelí teroristi úmyselne zaútočili na nevinných Londýnčanov a návštevníkov, ktorí si užívali sobotňajšiu noc. Jednoznačne odsudzujem týchto teroristov. Sú to mizerní zbabelci a Londýn sa nikdy nenechá zastrašiť. Nikdy nedopustíme, aby zvíťazili,” povedal starosta.

    Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyjadrila sústrasť a solidaritu s Britániou. “Moje myšlienky sú s obeťami útoku a ich rodinami,” uviedla. “Dnes, bez ohľadu na všetky prekážky, sme spojení v hrôze a smútku, ale aj v odhodlaní,” konštatovala Merkelová a dodala, že Nemecko stojí “pevne a odhodlane” na strane Británie v boji proti terorizmu.

    - Reklama -