Teroristi stáli pred ním s mačetami, no on na nich vybehol len holými rukami. Londýnčania ospevujú nového hrdinu

    0
    Futbalový fanúšik Roy Larner je momentálne vo svojom meste ozajstným hrdinom (Autor: Facebook, Ultras Magazine)

    Fanúšikovia futbalového klubu z juhovýchodnej londýnskej štvrte Millwall patria medzi najznámejšie chuilgánske „firmy“, o čom sa presvedčilo aj trio islamských radikálov, ktorí útočili v sobotu večer v centre anglickej metropoly.

    Hoci boli útočníci vyzbrojení mačetami, Roy sa im postavil tvárou v tvár a najmä neozbrojený! K útoku došlo v bare Black&Blue.

    Ako cituje denník The Sun Larnera z nemocničného lôžka: „Mali také dlhé nože a začali kričať o Allahovi. A potom to bolo len ´islam, islam, islam´,“ približuje pre bežného človeka úvodné okamihy hrôzy nebojácny fanúšik.

    Larner však nevzal nohy na plecia, práve naopak.

    „Zakričal som na nich späť, pričom som si pomyslel, že z týchto bastardov musím vymlátiť dušu. Tak som urobil pár krokov ku nim a povedal im: ´Seriem na vás, ja som Millwall.´ Takže ma napadli,“ opísal hororové chvíle udatný chlap, vďaka ktorého počinu mohli utiecť aspoň niektorí ďalší ľudia.

    Samozrejme, páchateľom netrvalo dlho, kým ho premohli.

    „Mám celkovo osem bodnutí a reznutí. Dostal som zásah do hlavy, hrude aj do oboch rúk. Krv bola všade,“ vraví z nemocničného lôžka tvrdý chlap, čo potvrdila spomenutému denníku aj jeho matka Phyllis.

    „Môj syn bol a aj je nebojácny. Nikdy neuhne z boja,“ dodala Phyllis Larnerová.

    - Reklama -