Teroristi medzi utečencami. Teraz už o tom niet pochýb. A EÚ vraj klame…

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Šéfka diplomacie EÚ Mogheriniová po útokoch vyhlásila, že identifikovaní útočníci boli občania štátov Únie, a preto ,,ide hlavne o vnútornú hrozbu“. Hrozbou majú byť štátni občania Francúzska a Belgicka, nie voľne importovaní teroristi Islamského štátu. Táto informácia je podľa Daniša nepresná typická polopravda. Vyšetrovanie totiž jasne potvrdzuje, že skutočnou hrozbou pre Úniu je nekontrolovaná migrácia. Útočníci v Paríži totiž neboli len občania Francúzska a Belgicka. Viacerí z nich boli hlavne islamisti a bojovníci Islamského štátu, vycvičení v Sýrii. „Stalo sa presne to, pred čím varovali realisti: Islamský štát využil nechránené hranice a ,,otvorené dvere“ Európy na to, aby do Paríža poslal teroristov. Ukrytých medzi nešťastnými utečencami,“ píše komentátor.

    Väčšina útočníkov bojovala za Islamský štát. Potom sa nekontrolovane vracali späť do Európy. Vyhýbali sa letiskám, kontrolným kamerám a cestovným záznamom, aby nezanechali stopy. Na migráciu pravdepodobne využívali nestráženú turecko-grécku migračnú trasu. Nestráženú vonkajšiu hranicu Európskej únie. A tolerovanú ilegálnu migráciu vnútri Únie. Tento problém pritom už nepriamo priznali aj francúzske úrady. Navrhujú totiž, aby boli všetci Francúzi, ktorí prídu zo Sýrie, strážení v domácom väzení. A požadujú zmenu ústavy, ktorá vláde umožní teroristom a bojovníkom Islamského štátu odobrať francúzske občianstvo – a vyhostiť ich.

    Za voľnú migráciu teroristov podľa Daniša nemôžu utečenci, ale tie štáty Európskej únie, ktoré odmietali sprísniť ochranu hraníc a kontroly. „Po čiernom piatku už vieme, že vyraziť do boja v zahraničí a nechať doma otvorené dvere, by nebol dobrý nápad,“ dodáva komentátor.  

    Pôvodný článok nájdete TU.

    - Reklama -