Teror v Paríži vraj nie je spätý s islamom. Čítajte, ako ho vysvetľujú slovenskí moslimovia

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

    “Teroristické útoky v Paríži sú útokom na našu ľudskosť, na európske hodnoty humanizmu a na fundamentálne hodnoty islamu. Skutočnosť, že vrahovia z Paríža pri svojom besnení volali meno Božie, nie je dôkazom ich spätosti s islamom, ale len ich úbohou snahou ospravedlniť vlastné neľudské činy. Chcú rozdúchať oheň iracionálneho nepriateľstva medzi občanmi Európy. Nedovoľme im to!” píše sa vo vyhlásení nadácie, zverejnenej na stránke www.islamonline.sk.

    Islamská nadácia na Slovensku rázne odmieta všetky aktivity tzv. Islamského štátu (Dá’iš), ktoré sú namierené voči komukoľvek v Európe či na Blízkom východe. “Veríme, že Európa nepodľahne strachu a bezhlavej nenávisti. Revanšizmus a eskalácia násilia by totiž znamenali víťazstvo teroristov z Paríža,” píše sa ďalej vo vyhlásení nadácie.

    Podľa najnovších informácií si piatkové útoky v Paríži vyžiadali najmenej 128 obetí na životoch a minimálne 300 zranených, pričom stav 80 z nich je veľmi vážny. K útokom sa prihlásila extrémistická skupina islamský štát (IS). Útoky sa odohrali v blízkosti futbalového štadióna Stade de France na severe Paríža, kde sa práve hral zápas medzi Francúzskom a Nemeckom, na ktorom bol prítomný aj Francois Hollande. Terče ďalších útokov sa nachádzali vo východnej časti metropoly, neďaleko Námestia republiky: boli medzi nimi vyhľadávané kaviarne a reštaurácie, ako aj klub Bataclan, kde bol v osudný večer vypredaný koncert americkej skupiny Eagles of Death Metal.

    - Reklama -