Teraz sa Trump naozaj vytočil: To bola posledná kvapka. Žijeme snáď v nacistickom Nemecku?

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump na sociálnej sieti Twitter napísal, že “(americké) tajné služby nikdy nemali dovoliť, aby tieto lživé správy prenikli na verejnosť”. “To bola posledná kvapka. Žijeme snáď v nacistickom Nemecku?” napísal v poslednom zo série dnešných príspevkov na Twitteri, ktorými zmienené správy odsúdil.

    Trump tiež okrem iného napísal: “Rusko sa na mňa nikdy nepokúsilo naliehať. S Ruskom nemám nič spoločné – nijaké obchodné dohody, pôžičky, vôbec nič!”

    Zverejnené správy označil za nepodložené a zaplatené jeho politickými súpermi, pričom v svojich príspevkoch na Twitteri zopakoval stanovisko Moskvy, podľa ktorej ide o úplný výmysel. “Voľby som hladko vyhral… nečestní súperi sa však napriek tomu snažia znižovať význam nášho víťazstva lživými správami. Žalostná situácia!” dodal v inom príspevku.

    Viaceré americké média v utorok večer informovali, že dosluhujúci prezident Barack Obama i Trump dostali minulý týždeň spolu so správou o počítačových útokoch na USA aj zatiaľ nepotvrdené dokumenty o tom, že “ruskí agenti” údajne majú informácie osobného i finančného charakteru, ktoré kompromitujú nového prezidenta USA.

    Spravodajský portál BuzzFeed následne zverejnil 35-stranový dokument, ktorý údajne poslúžil ako podklad pre správu tajných služieb. Dôveryhodnosť dokumentu však spochybnila aj platforma WikiLeaks, podľa ktorej tento materiál nie je správou rozviedky.

    - Reklama -