Teraz je to na nej! Gálov rezort reaguje na Jankovskú a toto odkazuje politikom

    0
    Monika Jankovská na archívnej snímke (Autor: TASR)

    Rezort vo svojom stanovisku tiež uviedol, že si ctí prezumpciu neviny a plne dôveruje orgánom činným v trestnom konaní.

    “Preto v tomto štádiu nebude reagovať na nepotvrdené informácie a odmieta pokusy o svoju škandalizáciu a diskreditáciu ako inštitúcie zo strany niektorých politických predstaviteľov,” doplnila hovorkyňa rezortu Zuzana Drobová.

    Ministerstvo spravodlivosti bude podľa Drobovej naďalej pokračovať v realizácii opatrení za účelom zvýšenia dôvery v spravodlivosť.

    Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) ešte v sobotu (24. 8.) avizoval, že okamžite po potvrdení väzieb na Mariana K. podá návrh na odvolanie Jankovskej. V prípade, ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál demisiu.

    Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala minulý týždeň u Jankovskej zaisťovacie úkony, štátna tajomníčka jej odovzdala mobilný telefón.

    Viaceré opozičné strany trvajú na odchode Jankovskej z funkcie pre jej väzby s Marianom K. Aj podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej je zotrvanie Jankovskej vo funkcii neobhájiteľné. Jankovská komunikáciu s Marianom K. poprela.

    Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) trvá na tom, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa štátnej tajomníčky, bude rázne konať. Jankovská by podľa neho mala sama zvážiť, či súčasná situácia pomáha jej osobe a strane, ktorá ju nominovala.

    - Reklama -