Terajšia vláda vesluje dozadu a brzdí Slovensko, obul sa Kaník do Smeru. A ešte dodal…

    0
    Ľudovít Kaník (Autor: SITA)

    Kaníkovci navrhujú znížiť odvody o desať percent a to bez zásadného výpadku príjmov, čo má zaručiť nová štruktúra výberu daní. Výpadok príjmov zo znížených odvodov má pokryť obrátková zrážková mikrodaň vo výške 0,1 percenta z bezhotovostnej platby, platená príjemcom platby. Demokrati Slovenska presadzujú aj zníženie dane z príjmov na 15 percent, či zrušenie daňových licencií a tzv. milionárskej dane. 

    V oblasti zdravotníctva chce mimoparlamentná strana zmeniť spôsob financovania zdravotných poisťovní. Kaník považuje za neprijateľné, aby si zdravotné poisťovne mohli dopredu odlievať milióny eur, rovnako presadzuje zníženie zdravotných odvodov. Prináša aj návrhy na zastavenie vykrádania zdravotníctva cez predražené obstarávania. 

    Demokrati Slovenska – Ľudovít Kaník v oblasti školstva budú usilovať o jeho stabilizáciu a odstránenie chaosu. Kaníkovci chcú zvýšiť platy učiteľov o sto percent počas nasledujúcich štyroch rokov a nové osnovy, ktoré reflektujú súčasný život. 

    Nový subjekt riešenie nefungujúceho súdnictva vidí v zavádzaní prvkov anglosaského justičného systému ako je napríklad predvolávanie svedkov prostredníctvom obžaloby a obhajoby. Súdne pojednávania by sa mali nahrávať, Kaník rovnako presadzuje zrušenie amnestií vydaných Vladimírom Mečiarom a dôsledné vyšetrenie všetkých káuz, nech sa udiali za akejkoľvek vlády. Slovensko by sa podľa Kaníka malo dôsledne zapájať do boja proti extrémizmu na celom svete. „Podporíme aj rozšírenie dobrovoľnej vojenskej služby,“ konštatoval Kaník. 

    Predseda Demokratov Slovenska upozornil, že pravica je rozdrobená a nespolupracuje, čo ho veľmi mrzí. Ostatné pravicové strany Kaník vyzval, aby opustili zradnú politiku podliezania vládnemu Smeru a začali zastupovať pravicových voličov. „Túto politiku zásadne odmietame. Sme poctivá pravicová strana, preto sme vznikli, aby sme zakladali na hodnotách pravice a vytvorili úspešné Slovensko pre všetkých občanov. Nestačí mesiac behať v tričku po parlamente, treba prinášať riešenia,“ konštatoval Kaník. Podľa vlastných slov v predvolebnom období absolvoval množstvo stretnutí s ďalšími opozičnými stranami, o spájanie síl a vytvorenie alternatívy však podľa neho bohužiaľ záujem nebol. 

    Kandidátku strany povedie do volieb poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník. Dvojkou na kandidátke je herec Ján Greššo. Ten bol v minulosti šéfom kultúrnej sekcie SDKÚ-DS. Z tretieho miesta kandiduje exminister zdravotníctva najskôr za Demokratickú úniu Slovenska, neskôr za Slovenskú demokratickú koalíciu Tibor Šagát. Ten pôsobil aj v parlamente ako poslanec NR SR.

    - Reklama -