Tento štát ovláda päť veľkopodnikateľov a dve finančné skupiny, hovorí predseda hnutia SEN Eduard Chmelár

    0
    Eduard Chmelár (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Jednou z priorít vznikajúceho hnutia SEN, na ktorého založenie ešte stále zbierajú podpisy, je transparentné financovanie. Už teraz môžu voliči kontrolovať transparentný účet hnutia uverejnený na oficiálnej stránke hnutie-sen.sk. Peniaze na ňom pribúdajú len pomaly. Najvyššia vložená suma je zatiaľ 3 000 eur. Členovia prípravného výboru hnutia SEN Eduard Chmelár, Natália Vaňová a Michal Feik vložili na transparentný účet každý po tisíc eur. Za dva týždne zbierania podpisov na vznik hnutia SEN sa tak na transparentnom účte nazbieralo približne 6 000 eur.

    Z transparentného účtu chce Chmelárov SEN financovať celú predvolebnú kampaň bez toho, aby získal prostriedky od vplyvných podnikateľov či finančných skupín. „Potrebujete zmeniť veľa vecí, na prvom mieste financovanie. Ja nepochybujem, že mnohí politici mali na začiatku dobré úmysly, ale nechali sa tak kúpiť a omotať tými krvilačnými šelmami, že sa z toho už tak ľahko nevymotajú a budú musieť vracať,“ uviedol v rozhovore pre Hospodárske noviny Eduard Chmelár.

    Hnutie má zatiaľ len malú základňu osobností. K Eduardovi Chmelárovi sa už na začiatku pridal napríklad bývalý poradca bratislavského primátora Michal Feik. Viac osobností plánuje hnutie SEN predstaviť v septembri. „Mená sú pripravené a budú medzi nimi aj prekvapenia,“ tvrdí Chmelár. Niektorí kritici hnutia SEN však tvrdia, že vzniká príliš neskoro pred voľbami. Môže však ubrať hlasy strane SMER-SD, ktorej voliči by mohli odovzdať hlas ľavicovo orientovanému hnutiu SEN. Eduard Chmelár sa už dvakrát pokúšal vstúpiť do politiky, ale neúspešne. Teraz dúfa, že na čele vlastného hnutia sa mu to podarí.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -