Tento politik obhájil vlaňajšie prvenstvo. Osobnosťou roka na Slovensku je…

    0
    vlajka (Autor: TASR)

    V hodnotiacej koncoročnej ankete Denníka N triumfoval Kiska pred mladou Zuzanou Hlávkovou. Tá bola len pred pár dňami na Slovensku absolútne neznámou osobou.

    Všetko však zmenila tlačová konferencia, na ktorej sa rozhodla prehovoriť o predražených kultúrnych podujatiach na ministerstve zahraničných vecí, známych ako kauza Evka. 

    Na pomyselnom  treťom, respektíve štvrtom mieste figurujú minister vnútra Robert Kaliňák a ekonóm Martin Filko. Súčasný smerácky minister získal hlasy v negatívnom zmysle slova a Martin Filko bol, bohužiaľ, nominovaný na základe toho, že už nie je medzi živými.

    Koncom marca sa totiž utopil v Dunaji počas splavovania rieky v kanoe.

    Celkovo oslovili zostavovatelia 70 významných ľudí verejného života, pričom svojho favorita si vybrali presne štyri desiatky z nich.

    S počtom 11 hlasov vyhral už spomínaný Andrej Kiska. Za najvýraznejšiu osobnosť ho označili o. i. filozof Fedor Blaščák, expremiérka Iveta Radičová či teológ Miro Kocúr.

    Antihrdinovi Kaliňákovi dali hlas napr. politický konzultant Adam Znášik alebo komik a scenárista Tomáš Hudák.

    Okrem už zmienených víťazov sa v odpovediach objavili aj mená ako Donald Trump, Boris Johnson, Robert Fico, Karol Sudor s  manželkou, respektíve Radoslav Procházka. 

    - Reklama -