Tento deň patrí vám. Danko otvoril brány parlamentu pre verejnosť

    0
    Návštevníci v rokovacej sále NR SR počas DOD, 1. septembra 2019. (Autor: TASR)

    “Som presvedčený, že takýto deň otvorených dverí má svoj význam, pretože tu máte možnosť reálne vidieť ľudí, ktorých vídavate v televízii, reálne vidieť ich prácu,” skonštatoval Danko v príhovore. Návštevníkom okrem pozitívnej energie a priateľskej atmosféry poprial aj to, aby sa im podarilo stretnúť s politikmi, s ktorými by sa chceli porozprávať.

    Na poludnie sa v rámci dňa otvorených dverí po prvý raz oficiálne vztýči štátna vlajka na stožiar pred budovou parlamentu. Slávnostného ceremoniálu sa zúčastní aj predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

    Návštevníkov okrem prehliadky budovy parlamentu čaká aj sprievodný program, napríklad ukážky techniky Úradu na ochranu ústavných činiteľov či polície a záchranných zložiek. Vystúpia folklórne súbory aj hudba Ministerstva obrany SR. Návštevníci sa môžu stretnúť s viacerými politikmi. Pre deti je otvorený detský kútik.

    Sprievodný program je pripravený aj v priestoroch Bratislavského hradu. Návštevníci si môžu pozrieť dynamické ukážky a prehliadku Policajného zboru SR, ale aj záchranných zložiek. Naplánovaná je aj výstava pri príležitosti Dňa Ústavy SR a ďalšie tematické podujatia.

     

    - Reklama -