Ten sa s tým ne… Európsky politik prichádza s riešením migrácie, ktoré nie je veľmi slniečkarské

    0
    Protest obyvateľov bulharského Harmanli proti migrantom (Autor: ReproFoto YouTube)

    V rozhovore pre televízny kanál člen vládneho kabinetu kritizoval údajnú neschopnosť Európskej únie zastaviť migračný tok cez Stredomorie. Zároveň prezentoval názor, že EÚ a NATO by mali poslať do Talianska a Grécka armádne misie. Ich účelom by mala byť ochrana vonkajšej európskej hranice a v prípade potreby aj s použitím vojenskej sily. Podľa Karakačanova chce väčšina migrantov len „žiť na bohatom Západe“.

    Karakačanovove názory na migrantov rezonovali až za oceánom. V súvislosti s nimi sa jeho meno objavilo na stránkach denníka Politico v druhej polovici augusta. „Nemôžeme dovoliť ilegálnym migrantom, aby do Európy prišli ako jednoliata masa,“ cituje Politico Karakačanovove slová. „Migračnú otázku sme nevyriešili,“ uviedol Karakačanov. „Veľké, dobre organizované pašerácke siete sa stále pokúšajú dostať ľudí do našej krajiny,“ dodal. Krasimir Karakačanov patrí ku krajne pravicovej strane Zjednotených patriotov, ktorá je koaličným partnerom vo vláde premiéra Bojka Borisova.

    Bulharsko bude medzi januárom a júnom 2018 predsedať Rade Európskej únie. Krasimir Karakačanov je podľa svojich slov, ako informuje server Novinite.com, pripravený na to, aby na zaistení bezpečnosti počas predsedníctva participovala armáda, a to v súvislosti s hrozbou terorizmu v Európe.

    autor: jok

    - Reklama -