Temné zámery Angely Merkelovej. Politik prehovoril

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: bundeskanzlerin.de, tan)

    Na úvod relácie hovoril o súžití s moslimami v Rakúsku. V tejto krajine žije zhruba desať percent vyznávačov tohto náboženstva. „Vytvára to napätie,“ podotkol.

    „Postupne politická strana, ktorá bola popoluškou, strana pána Stracheho, je dnes rovnako populárna ako sociálni demokrati alebo ľudovci. A táto strana sa profiluje snahou o rakúsky národný štát,“ uviedol. Sociálna demokracia okrem tradičnej Viedne veľmi stráca, a to práve v dôsledku benevolencie voči migračnej kríze, usudzuje Koukal.

    Koukal zároveň uviedol, že rozumie rozhodnutiu Rakúska uzavrieť krajinu, aby cez ňu nemohli prechádzať migranti.

    „Treba povedať, že nemecká politika má na sociálnu demokraciu v Rakúsku obrovský vplyv,“ povedal následne Koukal. Podľa jeho slov tradičné spojenectvo medzi Rakúskom a Nemeckom končí. „Rakúsko sa začne oveľa viac uzatvárať,“ domnieva sa s tým, že kvôli migračnej kríze sa môžu rozpadnúť vzťahy medzi krajinami EÚ.

    Celú reláciu si môžete pozrieť TU

    Česká republika sa podľa jeho názoru správa voči migračnej kríze korektne. „Nemecká politika nie je pomýlená. Ide o cieľ vytvoriť nový nemecký národ. Ide o tendenciu rozbiť národné štáty, národné povedomie,“ povedal.

    Podľa Koukala by mala Európa ochrániť svoje hranice. „Musíme si tú civilizáciu chrániť,“ povedal. „Keď nám išlo o pracovnú silu, prečo sme nevzali milión ľudí z Ukrajiny, ktorí sú nám bližší?“ pýtal sa Koukal.

    „Česká republika sa bude musieť zachovať inak. Možno sa budeme musieť dohovárať vo formáte Vyšehradskej štvorky,“ uzavrel s tým, že sa domnieva, že okolo týchto krajín by sa mohla vytvoriť väčšia skupina štátov, napríklad práve s Rakúskom alebo Slovinskom, ktorá bude predstavovať opozíciu voči Európskej únii.

    - Reklama -