Tehotenstvo ako teroristická kamufláž? Francúzska moslimka si doma zmajstrovala niečo naozaj zvláštne

    0
    Tehotenstvo v pokročilých mesiacoch. (Autor: repro foto The Guardian.)

    Francúzska polícia odhalila v byte ženy podozrivý predmet, ktorý pripomínal tehotenské „bruško“ vyrobené z plastu. Malo zrejme slúžiť na ukrytie výbušniny. Nález bol pokrytý vrstvou hliníka, ktorá mala byť určená na oklamanie detektorov na rozpoznanie bômb.

    Ministerstvo vnútra upozornilo, že obyvatelia by mali byť ostražití a pripomína nedávne teroristické útoky v Paríži, pri ktorých zomrelo 130 ľudí. Údajne práve Vianoce môžu lákať teroristov k ďalším útokom. Minister toto varovanie adresuje hlavne vedúcim obchodov a kostolov.

    Konvertovaná moslimka Camille bola zatknutá spolu so svojím manželom v Montpellier v pondelok. Camille má 23 rokov a je matkou dvojročnej dcéry. V počítači v byte podozrivej sa našli inkriminujúce materiály, ktoré boli prepojené s informáciami, ktoré hovorili o nakladaní s výbušninami.

    Žena počas výsluchu prezradila, že falošné tehotenské „bruško“ malo slúžiť na krádeže v obchodoch. Detektívi tvrdia, že žena nedávno zdedila niekoľkotisíc eur, takže nemala potrebu kradnúť. Informoval o tom zahraničný portál The Guardian.

    - Reklama -