Taliansko je zaplavené utečencami. Ale pozrite sa, čo niektorí z nich údajne urobili po ničivom zemetrasení

    0
    Utečenci. Tepláková súprava a flip-flopy s talianskou trikolórou sú ich jediným majetkom. (Autor: ReproFoto: Blog J. Miškova)

    OSN nedávno oznámila, že cez Stredozemné more tento rok preplávalo viac ako 270 000 utečencov. Najmenej 2 700 ľudí prišlo pri tomto pokuse o život.

    Podľa najnovších publikovaných dát Medzinárodnej organizácie pre migráciu sa len v tomto roku dopravilo do Talianska 105 342 utečencov, väčšina z nich vyplávala z Líbye.

    Za rovnaké obdobie prišlo o život 2 726 mužov, žien a detí, ktorí sa v snahe dostať do Európy rozhodli riskovať svoje životy a vydali sa na cestu na lodiach, ktoré na to nespĺňajú bezpečnostné kritériá.

    Zaujímavú správu týkajúcu sa utečencov, ktorí žijú v Taliansku, zverejnil pred niekoľkými dňami britský Independent. „Skupina chudobných utečencov žijúcich z 2,5 eura na deň sa rozhodla venovať peniaze ľuďom postihnutým zemetrasením, ktoré zdevastovalo tri mestá v centrálnom Taliansku.“

    Išlo o 75 žiadateľov o azyl, ktorí sa zdržiavajú v juhozápadnom meste Gioiosa Ionica v Kalábrii. Títo ľudia sa rozhodli vzdať svojho skromného majetku v prospech obetí živelnej katastrofy. Dohromady sa im údajne podarilo vybrať 200 eur.

    - Reklama -