Taliansko: Vyšetrujú smrť modelky, ktorá svedčila proti Berlusconimu

    0
    Silvio Berlusconi (Autor: TASR/Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP Photo)

    Imán Fadilová (33) zomrela 1. marca v nemocnici v Miláne po mesačnej hospitalizácii. Pred svojou smrťou sa členom rodiny zverila s podozreniami, že ju niekto otrávil.

    Milánski vyšetrovatelia v tejto súvislosti preverujú podozrenie z vraždy. 

    Prokurátor potvrdil, že sa na tele Fádilovej sa našli stopy po otrave. Zároveň však dodal, že je príliš skoro robiť uzávery. Momentálne sa ešte preverujú lekárske nálezy. Vypočutí budú aj lekári, ktorí pracujú na klinike, kde modelka zomrela.   

    Fádilová vypovedala ako svedkyňa proti Berlusconimu v afére známej ako “bunga bunga”, ktorá sa týkala Maročanky Karimy El Mahrougovej prezývanej Ruby. Tá sa zúčastňovala večierkov v Berlusconiho vile v roku 2010, keď bol ešte premiérom; mala vtedy len 17 rokov. Expremiéra pôvodne uznali za vinného z platenia za sex s neplnoletou osobou a zneužívania svojej pozície na zakrytie tejto skutočnosti. Následne bol odsúdený na sedem rokov väzenia. Súd nakoniec rozsudok v roku 2015 zrušil.

    Berlusconi momentálne ešte čelí novému súdnemu konaniu za údajné podplácanie svedkov v procese okolo neslávne známych večierkov v jeho vile pri Miláne.

     

    - Reklama -