Taliani vzdali poctu zavraždenému policajtovi, v prípade sú nejasnosti

    0
    (Autor: )

    Cerciella Regu dobodali v piatok ráno, krátko po tom ako sa vrátil zo svadobnej cesty. Z vraždy s priťažujúcimi okolnosťami a pokusu o vydieranie obžalovali dvoch mladých 19-ročných občanov USA, Christiana Gabriela Nataleho Hjortha a Finnegana Leeho Eldera. 

    Vražda policajta vyvolala v Taliansku napätie aj v súvislosti s otázkou migrácie, krajne pravicový minister vnútra Matteo Salvini totiž ešte pred zatknutím dvojice Američanov označil vrahov za “bastardov”, a to po prvotných medializovaných informáciách, že podozriví zrejme pochádzajú zo severu Afriky, píše AFP.

    Pohreb Cerciella Regu sa má konať v pondelok v jeho rodnom meste neďaleko sopky Vezuv, pričom zúčastniť sa na ňom má Salvini aj vicepremiér Luigi Di Maio.

    Talianske médiá medzičasom zverejnili fotografiu jedného z podozrivých Američanov, na ktorej má počas vypočúvania zaviazané oči a na rukách nasadené putá. Podľa Giandomenica Caiazzu, šéfa združenia talianskych právnikov, by táto skutočnosť mohla anulovať platnosť celého výsluchu, počas ktorého sa jeden z Američanov k vražde priznal. Policajta, ktorý má byť zodpovedný za to, že mladíkovi zviazali oči, majú podľa talianskych médií preložiť na iné miesto. 

    Podozriví Američania tvrdili, že nevedeli, že Cerciello Rega a jeho kolega sú policajti, keďže zasahovali v civilnom oblečení. Američania si vraj mysleli, že muži sú priateľmi údajného drogového dílera, ktorému oni predtým ukradli tašku a v ktorej neboli drogy ale len obyčajný aspirín. Obeť krádeže mala o nej upovedomiť policajtov a tí sa pokúsili dvoch Američanov zadržať, jeden z nich však na policajtov zaútočil nožom, píše AFP.  

    Polícia následne dvojicu Američanov vystopovala pomocou bezpečnostných kamier. Mladíkov zatkli v štvorhviezdičkovom hoteli, kde bývali a odkiaľ sa ešte v rovnaký večer chystali odísť na let domov do USA. Talianske médiá v súvislosti s prípadom poukazujú na nejasnosti a kladú si viacero otázok, píše agentúra AFP.

    Dodáva že mnohým Talianom prípad pripomenul kauzu Amandy Knoxovej, americkej študentky, ktorá bola usvedčená a neskôr oslobodená v prípade vraždy svojej spolubývajúcej, ku ktorej došlo v roku 2007 meste Perugia.

     

    - Reklama -