Takže manželstvo troch mužov je schválené! Markéta Šichtařová vypustila text, ktorý by vraj smerom na západ označili za rasistický a xenofóbny

    0
    Markéta Šichtařová, ekonómka a riaditeľka spoločnosti Next Finance s.r.o. (Autor: archív)

    „Nie je to tak dávno, čo som zase raz po nejakom tom roku dostala trocha infantilný nápad urobiť si test politických preferencií. Poznáte to: Ten graf so štyrmi kvadrantmi, ktorý vám ‚prezradí‘ presne to, čo už aj tak dávno o sebe viete. Či ste vľavo, či vpravo. Či ste konzervatívny, alebo liberálny. Výsledok pre mňa, samozrejme, nebol žiadnym prekvapkom, len som si vynadala, že som strácala čas niečím, čo aj tak viem: Vždy sa v grafe ocitnem úplne v rohu v pravicovo-liberálnom kvadrante. Na tom by ešte nebolo nič zaujímavé,“ poznamenala v úvode Šichtařová.

    Po chvíli jej potom padol do očí článok, v ktorom sa písalo, že Kolumbia ako prvá na svete uzná zvláštne registrované partnerstvo medzi troma mužmi. Čo ju podľa jej slov rozčúlilo, zároveň sa však zarazila. „Považujem sa predsa za veľmi liberálnu, čím myslím slobodomyseľnú, nie? Koniec koncov aj všetky psychotesty mi to tvrdia. Tak prečo by ma vlastne malo ‚manželstvo‘ medzi troma chlapmi zaraziť?! Kde je chyba?“ spýtala sa a zároveň si odpovedala.

    • Pôvodný text TU

    „Nie je nič zaujímavého, prekvapivého, chybného či nebodaj zlého a pohoršujúceho na tom, že traja muži chcú spolu žiť; je to len menej časté. Je však chybné a pre mňa pohoršujúce, keď sa menej častý úkaz stáva v spoločnosti preferovanou normou, ktorá je štátom chránená viac než majoritné zvyklosti. Ako napríklad heterosexuálne manželstvo s deťmi. Hovorí sa tomu pozitívna diskriminácia,“ uviedla s tým, že to je to, čo jej pije krv.

    Podotýka, že podľa jej názoru je divné, keď traja muži smú uzavrieť štátom potvrdený zväzok, kým biely muž dve ženy potvrdené svadbou mať nesmie.

    Je úplne normálne, žiaduce, nestojace za komentár, pokiaľ se medzi finalistky súťaže krásy vďaka hlasovaniu najrôznejších fanúšikov prebojujú najrôznejšie modely dievčenskej krásy: Blondíny aj hrdzavé, bledé aj čierne, tyčky aj rozvinuté. Je popletené a v konečnom dôsledku aj pre jednu z finalistiek dehonestujúce, ak je napríklad prehliadka samých blondín doplnená jednou čiernou Afričankou len preto, ‚aby sa nepovedalo‘, a aby to ‚bolo vyvážené‘,“ podotkla tiež.

    Za zvrátené potom považuje, že dlhodobo rastie percento detí zobraných pod akoukoľvek zámienkou biologickým rodičom a poskytnú ich na adopciu pestúnskemu páru, ale aj homosexuálnym párom.

    „Je nebezpečné a nechutné, že v USA, Kanade a v rade ďalších západoeurópskych krajín by bol tento text považovaný za plný takzvanej mikroagresie, pretože se zaoberá pôvodom ľudí, ba dokonca za rasistický a xenofóbny, lebo vyjadruje nesúhlas s akýmikoľvek kvótami na čokoľvek,“ uzavrela Šichtařová.

    - Reklama -