Takto naložil utečencom Viktor Orbán: Prinášame viac

    0
    Viktor Orbán, maďarský premiér (Autor: SITA)

    Európa dnes nie je slobodná, lebo sa tu nesmie hovoriť pravda. Je zakázané hovoriť, že imigrácia európskym krajinám prináša kriminalitu a násilie. Nesmie sa nahlas hovoriť, že masová migrácia predstavuje hrozbu pre náš spôsob života, našu kultúru, zvyky a kresťanské tradície. Masová migrácia je ako prúd vody, ktorý pomaly, ale isto podkopáva brehy. Niektorí v tejto súvislosti hovoria o humanitárnych aspektoch, ale hlavným cieľom migrantov je dostať pod kontrolu európsky kontinent,“ uviedol Orbán vo svojom prejave pred budovou Národného múzea v Budapešti.

    Maďarský premiér tiež kritizoval plán Európskej komisie na prerozdeľovanie migrantov v rámci členských krajín Európskej únie, ktorý vehementne podporuje napríklad nemecká kancelárka Angela Merkelová. Nemôžeme pripustiť, aby stál Brusel nad zákonmi. Nedovolíme sa tlačiť do kúta ich kozmopolitnou migračnou politikou. Nebudeme do našej krajiny dovážať zločinnosť, terorizmus, homofóbiu a antisemitizmus, v dôsledku ktorého budú horieť židovské synagógy,“ varoval maďarský premiér, ktorý patrí medzi predstaviteľmi členských štátov EÚ k hlavným kritikom Bruselu.

    Súčasným predstaviteľom EÚ Orbán okrem neschopnosti čeliť masívnej migračnej vlne vyčíta, že sa snažia EÚ pretvoriť na Spojené štáty európske, ktoré podľa jeho názoru spôsobia zánik národných štátov. Je najvyšší čas, aby sme začali biť na poplach a spoločne s našimi spojencami tomuto zámeru zabránili. Ak chceme skutočne eliminovať masovú migráciu, musíme najprv zastaviť Brusel,“ konštatoval pred tisíckami svojich priaznivcov. Na zhromaždení však boli prítomní aj jeho odporcovia z radov učiteľov, ktorí protestovali proti vládnym reformám v oblasti školstva.

    Maďarský premiér ako jeden z mála európskych štátnikov absolútne odmieta prijímať moslimských utečencov. Vláda v posledných mesiacoch prijala celý rad reštriktívnych opatrení, ktorých cieľom je odradiť utečencov od vstupu do krajiny. Vlani na jeseň Maďarsko ako prvé vybudovalo na svojej južnej hranici plot s cieľom zastaviť masívnu migračnú vlnu, v rámci ktorej krajinou do Nemecka a Švédska prešlo už vyše 100 000 migrantov. Za postavenie plota si maďarská vláda vyslúžila zo strany európskych politikov značnú kritiku, ale neskôr niektoré krajiny Maďarsko v tomto smere nasledovali.

    - Reklama -