Takto fungujú tajné služby. Zasvätený Oskar Krejčí na príklade Sýrie názorne ukazuje, ako sa darí tým americkým

0
Socha slobody, New York, USA (Autor: SITA)

Smutné je, že tí, ktorí by si mali želať spoločné víťazstvo v boji proti džihádistom, si predovšetkým želajú ruský neúspech,“ konštatoval Krejčí v rozhovore pre Prvzprávy.cz.

Činnosť tajných služieb Spojených štátov sa javí ako nešťastná, ale to neznamená, že by bola neúspešná. Hoci z princípu platí, že práca, úspechy či neúspechy tajných služieb musia zostať obyčajnému človeku utajené, dva úspechy sú očividné. Po prvé treba uznať, že sa tajným službám darí zabraňovať teroristickým útokom na území USA. Tie prakticky nevidíme, hoci islamskí radikáli považujú Spojené štáty za najväčšie zlo sveta, takže nemožno predpokladať, že sa o útoky nepokúša. Druhý úspech je tiež zrejmý. Zatiaľ čo v čase invázie USA do Iraku sa z Európy ozvali kritické hlasy, neskôr sme nič podobné z najvyšších poschodí politiky nepočuli, a to je tiež treba pripísať tajným službám ako úspech.

Pôvodný článok nájdete TU.

Oproti tomu úplne osudové zlyhanie americkej tajnej služby predviedli v Sýrii, kde podporou údajne umiernených rebelov proti Asadovi v zásade podporili Islamský štát. Tajným službám vraj nepomohla ani reorganizácia v 70. rokoch minulého storočia, z ktorej sa vraj americká tajná služba dodnes úplne nespamätala.


 

- Reklama -