Takto chcú islamisti rozložiť Európu. Polemizuje komentátor

    0
    Člen ISIS (Autor: Jan Rychetský)

    „Strategickým zámerom islamských radikálov je vyvolať destabilizáciu západnej spoločnosti. A tiež konflikty v nej samej, najmä konflikt medzi väčšinovým obyvateľstvom a moslimskou menšinou,“ píše komentátor v texte na Aktuálne.sk a zároveň dodáva, že tomuto nelichotivému stavu pomáha aj vzostup nacionalistických politických strán v jednotlivých krajinách.

    Balázs dodáva, že Európa je v súčasnosti z bezpečnostnej stránky na oveľa lepšej úrovni ako napríklad v druhej polovici 20. storočia. Tvrdí, že pocit ohrozenia znásobujú napríklad moderné technológie.

    Komentátor v texte podčiarkuje, že aj napriek faktu, že medzi prisťahovalcami sa môže vyskytnúť terorista, neospravedlňuje to vlnu radikálnych a extrémistických nálad, ktoré sa vzmáhajú voči imigrantom. Taktiež ale nesmieme prehliadnuť v mene humánnosti problematiku spojenú s masovým prílivom utečencov. „Podporovať politiku neznášanlivosti, populizmu a nacionalizmu je však tým najhorším smerom, akým sa môže spoločnosť uberať,“ dodáva Balázs.

    - Reklama -