Tak toto vám vyrazí dych. Rusi testujú jadrovú zbraň Satan 2. Tvrdia, že môže vymazať z mapy štát s rozlohou Francúzska

    0
    Ruská vojnová loď v Kaspickom mori (Autor: SITA)
    Medzikontinentálna raketa typu RS-28 Sarmat, prezývaná tiež Satan 2, je podľa ruských konštruktérov schopná zničiť celé národy. Ide o náhradu za staršiu verziu tejto balistickej strely, ktorú používala armáda ešte v ére bývalého Sovietskeho zväzu. Raketa váži takmer 100 ton a je považovaná za najväčšiu strelu schopnú niesť jadrové hlavice. 
     
    Jediná raketa Satan 2 môže niesť až 12 jadrových hlavíc. Dolet je podľa informácií denníka Mirror odhadovaný na 10-tisíc kilometrov. Okrem zvýšeného doletu má Satan 2 schopnosť vymazávať z mapy sveta celé štáty. 
     
    Jadrové hlavice, ktoré nová ruská balistická strela dokáže niesť, by spolu dokázali zničiť územie s rozlohou, akú má napríklad Texas alebo Francúzsko. Jadrové hlavice v rakete Satan 2 majú silu 40 megaton. Táto strela je tak podľa denníka Daily Mail až dvetisíckrát silnejšia než bomby, ktoré Spojené štáty spustili na Hirošimu a Nagasaki na konci druhej svetovej vojny. 
     
    Správy o prípravách Moskvy na testovanie doposiaľ najsilnejšej jadrovej hlavice prichádzajú práve v čase zvýšeného napätia medzi Ruskom a Západom. NATO sa rozhodlo rozšíriť svoje pôsobenie vo východnej Európe základňou v Rumunsku, ale odpoveď Kremľa na seba nenechala dlho čakať. Raketa Satan 2 by mala byť zaradená do výzbroje ruskej armády okolo roku 2020. 
     
    - Reklama -