Tak toto Kaliňák len tak nevysvetlí. Kauzy okolo ministra vnútra naberajú šialené rozmery, okomentoval ich Dag Daniš

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)
    Podľa komentátora portálu Aktuality.sk Daga Daniša teraz minister vnútra Robert Kaliňák len ťažko vysvetlí, prečo začali stíhať špeciálneho prokurátora Špirka, ktorý vyšetrovanie nielen dozoroval, ale aj riadil. Daniš tvrdí, že takýto krok vyvoláva pochybnosti o tom, „či polícia nekonala účelovo“. 
     
    Špirko na čele vyšetrovaľov preveroval podľa Daniša státisícové obchody medzi exministrom Jánom Počiatkom so šéfom vnútra Kaliňákom cez firmu B. A. Haus, ktorú založil práve Bašternák. Ten čelí vyšetrovaniu v súvislosti s daňovými podvodmi. 
     
    Komentátor tvrdí, že Špirko z Úradu špeciálnej prokuratúry bol pri vyšetrovaní neoblomný a možno dostal aj „dobré rady“, aby prehliadal isté skutočnosti a možno preto ho podľa Daniša začala vyšetrovať NAKA. 
     
    Špirka vyšetrujú pre údajné procesné pochybenia z minulosti, keď mal zneužiť právomoci verejného činiteľa. Daniš poukazuje na zvláštne načasovanie stíhania tohto špeciálneho prokurátora, ktoré sa začalo zhodou okolností práve krátko potom, keď začali vyšetrovať podnikateľské aktivity ministra vnútra a podnikateľa Bašternáka. Ten je podozrivý z rozsiahlych daňových podvodov v hodnote niekoľkých miliónov eur. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -