Tak tomu sa povie poriadny zvrat. Aké má plány škandalózna kameramanka, ktorá kopala do utečencov?

    0
    Petra László podráža nohy utekajúcim migrantom (Autor: Reprofoto, youtube)

    Maďarská kameramanka, ktorú po incidente televízia prepustila, čelí za svoj šokujúci čin žalobe. Je totiž obžalovaná z výtržníctva. Aj napriek tomu je však odhodlaná urobiť niečo, čo by azda nikto nečakal.

    Ani žaloba, ktorej je László vystavená, jej nebráni urobiť niečo podobné. Ako sa totiž vyjadrila v rozhovore pre ruské noviny Izvestija, chce zažalovať utečenca  Usámu Abdala Muhsína. Práve jemu podkopla nohy, keď utekal na srbsko-maďarskej hranici spolu so svojím sedemročným synom v náručí. Migrant so synom nakoniec spadli na zem a celý incident bol zdokumentovaný, za čo si kameramanka vyslúžila poriadnu vlnu kritiky. Okrem Sýrčana však rozmýšľa aj nad žalobou sociálnej siete Facebook. Informácie priniesol portál ibtimes.co.uk.

    Manžel chce obhajovať jej  česť

    Facebook chce László žalovať kvôli tomu, že údajne zmazal skupiny, ktoré vznikli na jej podporu. Naopak, tie skupiny, ktoré boli voči nej negatívne zamerané, na sociálnej sieti ostali. Utečencovi vyčíta, že zmenil svoje svedectvo, podľa ktorého najprv vinil políciu. Preto ho chce žalovať. Aj samotnému Sýrčanovi sa dostalo publicity, hoci rozporného charakteru. Najprv ho potešila správa, že španielska futbalová škola ho chce zamestnať, keďže pred útekom do Sýrie pôsobil ako futbalový tréner. Potom však naňho vrhli negatívne svetlo správy, podľa ktorých mal v Sýrii bojovať na strane radikálov.

    Ako ďalej dodala László, jej manžel chce dokázať jej nevinu. „Pre neho je to teraz otázka cti,“ povedala kameramanka. Podrazenie nôh sýrskemu utečencovi pritom nie je pre László jediným previnením. Mala totiž kopať aj do ďalších utečencov, aj do detí. Stále sa však obhajuje, že konala len v sebaobrane. Vystrašilo ju totiž, koľko utečencov sa na ňu vyrútilo. Incident sa stal po tom, čo utečenci prerazili policajný koridor a začali bezhlavo utekať okolo novinárov.

    Presťahuje sa do Ruska?

    Kameramanka ruskému denníku okrem iného prezradila aj svoje ďalšie plány do budúcnosti. Podľa nej by bolo najlepšie, keby sa s rodinou presťahovali do Ruska. Chcú totiž opustiť Maďarsko, čo sa však ukáže až po tom, ako rozhodne maďarský súd. „Uvažujeme nad Ruskom a rozmýšľame o tom, že sa naučíme po rusky,“ dodala škandalózna kameramanka.
     

    - Reklama -