Tak ako to bolo so Sorosom? Nespokojný Marček žiada od Kisku vysvetlenie

    0
    prezident Andrej Kiska (Autor: TASR)

    O oficiálne vyjadrenie žiadal Marček prezidentskú kanceláriu už prednedávnom, avšak odpoveď zo strany prezidentovho hovorcu Romana Krpelana nepovažuje jeden z odídencov z Kollárovho hnutia Sme rodina za dostačujúcu.

    „Nakoľko odpoveď Vášho poradcu Romana Krpelana zo dňa 5. októbra č. spisu INF:33-2017-KP SR nespĺňala všetky náležitosti uložené zo zákona a požadované v mojej žiadosti zo dňa 27. septembra 2017, vyjadrujem týmto nespokojnosť s odpoveďou, podávam rozklad a žiadam o zaslanie presných, identifikujúcich a štruktúrovaných odpovedí na každú z položených otázok,“ píše o. i. Marček v najnovšom liste.

    Bývalý člen opozície žiada o zverejnenie záznamu zo stretnutia Kiska – Soros, ďalej aj kópiu vzájomnej komunikácie (mailová, listová) vrátane ich dodatočnej komunikácie s iným sprostredkovateľským zdrojom. 

    Marček vyjadril znepokojenie, že spomenuté Kiskovo stretnutie v New Yorku s bohatým finančníkom môže predstavovať dokonca bezpečnostné riziko pre Slovensko.

    „Vzhľadom na nové skutočnosti (zverejnenie uniknutých informácií z komunikácie Sorosovej nadácie Open Society Foundation), ktoré publikoval portál DC Leaks, zdieľam aj ako občan, aj ako poslanec NR SR vážne obavy,“ uvádza v liste Marček.

    Ako v závere listu spomína exkollárovec, ako žiadateľ žiada o sprístupnenie požadovaných informácií jednak elektronickou poštou na emailovú adresu a súčasne aj na uvedenú fyzickú adresu najneskôr v zákonom stanovenej lehote.

    - Reklama -