Tajomný John Novak z panamskej „čiernej listiny“ prehovoril. Čo má spoločné so Slovenskom, kontroverznou firmou a Holanďanmi v Sládkovičove?

    0
    Sídlo právnickej spoločnosti Mossack Fonseca v Paname (Autor: SITA)

    Údajný biely kôň John Novak mal Carbon Green Renewables svojho času šéfovať a v súčasnosti vlastní akcie spoločnosti. Redakcia denníka Plus JEDEN DEŇ podnikateľa kontaktovala cez mail. Ten na otázky promptne odpovedal a všetky obvinenia, že by sa nejakým spôsobom zapájal do prania špinavých peňazí, popiera. Podnikateľ informoval, že k Slovensku má vrúcny vzťah a istý čas tu dokonca aj žil. Slovákov považuje za inteligentných a pracovitých ľudí, no odmieta čo i len najmenšie spojenie s nelegálnou činnosťou, na ktorú by mali poukazovať Panama Papers.

    A ako to je vlastne so šéfovaním Carbon Green Renewables (CGR)? „CGR nie je len mojou spoločnosťou. Som len jedným z akcionárov. Akcionári CGR sú legitímnymi fyzickými osobami, ktoré na Slovensku nemajú ani adresy, ani pracovné záležitosti,“ upozorňuje podnikateľ a informuje o prepojeniach spoločnosti so Slovenskom. „Firma (Carbon Green Renewables, pozn. red.) na Slovensku nikdy neexistovala a ani tu neobchodovala. Nemala tu ani sídlo. Zo Slovenska jej boli poskytované služby webhostingu a emailové služby, to je celé. Je to spoločnosť, ktorá má skutočnú technológiu pre recykláciu pneumatík v EÚ,“ píše.

    Novak tiež podotkol, že nikoho z právnickej firmy Mossac Fonsecca, ktorá je spájaná s kauzou, nepozná. Denník v mailovom rozhovore taktiež upozornil na záhadných Holanďanov napojených na firmu, ktorí by mali bývať v Sládkovičove. „Holandskí akcionári, ani žiadni iní z Carbon Green Renewables, nežijú v Sládkovičove. Ani tam žiadny z nich nie je registrovaný. Toto je úplná lož,“ prezradil Novak.

    Redakcia denníka taktiež zverejnila vyhlásenie Pavla Cvengroša, s ktorým bola spájaná práve adresa v Sládkovičove a niekoľko holandských občanov. „Žiadni holandskí občania nemali povolenie na pobyt na mojej súkromnej adrese a ani samotná spoločnosť Carbon Green Renewables S. A. nikdy nemala sídlo, kanceláriu alebo inú formu prevádzky na mojej súkromnej adrese. Nie som a nikdy som nebol akcionárom tejto spoločnosti. Dištancujem sa od nej a žiadam, aby som s ňou nebol spájaný,“ píše sa vo vyhlásení.

    - Reklama -