TRENČÍN: Odvolanie primára podľa Rybníčka ponížilo Trenčanov

    0
    Richar Rybníček, primátor mesta Trenčín (Autor: SITA)

    Podľa trenčianskeho primátora je Kaščák v oblasti gynekológie jeden z najšpičkovejších lekárov, o čom svedčí aj dvojnásobný honor ako najlepšej pôrodnice na Slovensku. „Peter za šesť a pol roka svojej skvelej práce dal pôrodnici prestíž, tvár a úctu. V tejto krajine sa priemernosť uprednostňuje pred kvalitou. Ale aj to bude mať raz svoj koniec,” doplnil Rybníček.

    Primátor si Kaščáka zastáva

    Trenčiansky primátor sa s Kaščákom pozná od detstva, zakladali spolu kapelu Bez ladu a skladu. Riaditeľ nemocnice Stanislav Pastva by podľa jeho slov Kaščáka nikdy neodvolal, pokiaľ by nedostal príkaz od ministra. „Sú to kamaráti, veď mu odrodil deti. Bolo ublížené mestu Trenčín a ako primátor nemôžem mlčať, pokiaľ mi tu nekompetentné politické rozhodnutia ničia charakter mesta, ktorý tvoria špičkoví odborníci ako Peter Kaščák.“ Rybníček zároveň dúfa, že Kaščák z trenčianskej nemocnice neodíde.

    Ministerstvo s odvolaním primára súhlasí

    Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že odvolanie Kaščáka bolo plne v kompetencii riaditeľa nemocnice. Zároveň však uviedlo, že s týmto rozhodnutím súhlasí.
    Primára Kaščáka odvolali z funkcie dnes popoludní. Dôvodom malo byť to, že Kaščák dovolil na oddelení natočiť videoklip skupiny Karpatské Chrbáty z Vrbového. V klipe s názvom Žlčníkový záchvat aj sám vystupuje. Podľa nemocnice porušil pracovnú disciplínu.

    Neférová hra

    Za éry Kaščáka získala trenčianska pôrodnica niekoľko ocenení ako najlepšia pôrodnica na Slovensku. Dôvod, pre ktorý bol odvolaný z postu primára, považuje Kaščák iba za zámienku. „Myslím, že som za svojho pôsobenia kliniku zviditeľnil pozitívnym spôsobom a stala sa rešpektovaným pracoviskom na Slovensku aj v Čechách. Nedošlo k ohrozeniu zdravia ani zdravotnej starostlivosti. Ako reálny dôvod vidím to, že nie každému vyhovuje môj štýl vedenia kliniky a konkrétni ľudia využili túto chvíľu ako zámienku na moje odvolanie,” povedal Kaščák s tým, že nechce veci šiť horúcou ihlou a zatiaľ ostáva v nemocnici. „Určite nedošlo k manažérskej alebo odbornej chybe. Preto to vnímam ako neférovú hru,” dodal.

    Primár vraj ohrozil pacientky

    Riaditeľom Fakultnej nemocnice je bývalý mestský poslanec za Smer-SD Stanislav Pastva. Jeho hovorkyňa Petra Gembešová informovala, že primár Kaščák zásadne porušil pracovnú disciplínu, natáčanie neoznámil vedeniu nemocnice a nevypýtal si súhlas. „Pacientky mohol vystaviť zvýšenému riziku infekčných komplikácií,” doplnila. To však Kaščák odmieta, keďže miestnosť v tom čase nebola využívaná a celé natáčanie trvalo pol hodiny.


     

    - Reklama -