Sýrska reakcia: Išlo o brutálnu agresiu, ktorá predstavuje porušenie medzinárodného práva

    0
    Sýria, ilustračné foto (Autor: TASR)

    Sýrska štátna tlačová agentúra SANA podľa agentúry DPA uviedla s odvolaním sa na zdroj z ministerstva zahraničných vecí, že išlo o “brutálnu americko-francúzsko-britskú agresiu voči Sýrii, ktorá predstavuje očividné porušenie medzinárodného práva”. Štátna televízia medzitým hlásila zranenia troch civilistov pri raketovom útoku na vojenskú základňu v provincii Homs, informovala agentúra AP.

    Výsledkom iného raketového útoku, ktorého terčom bolo vedecko-výskumné centrum, je podľa televízie zničená budova a ďalšie materiálne škody, avšak nijaké ľudské straty.

    Pri útokoch, ktoré podnikli v sobotu nadránom v Sýrii spoločne sily Spojených štátov, Británie a Francúzska, boli použité lietadlá s posádkou a rakety odpaľované z lodí v Stredozemnom mori. Terčmi týchto útokov boli predovšetkým tri objekty pri mestách Damask a Homs na západe Sýrie, informovali predstavitelia amerického rezortu obrany.

    Monitorovacia organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva uviedla, že pri útokoch bolo zasiahnutých viacero lokalít na okraji Damasku vrátane oblasti Džumrájá, kde sa nachádza výskumné centrum, či vojenského letiska Mazza. Sýrske vojenské zdroje podľa DPA informovali o zostrelení 20 rakiet v oblasti južne od Damasku.

    - Reklama -