Synov stav sa zhoršuje, treba ho chrániť, konštatuje matka Babiša mladšieho Beata

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Babišová poskytla v kancelárii advokáta Alexandra de Senarclens rozhovor novinám Tribune de Geneve. Kauza má podľa nej vplyv na synov zdravotný stav, ktorý sa zhoršuje.

    Bývalá manželka českého premiéra Andreja Babiša potvrdila, že jej syn na Kryme bol. “Určite ho však neuniesli,” povedala. Podľa denníka tam cestoval v dôsledku tlaku novinárov v Prahe. “Museli sme nájsť miesto, kde by nabral novú silu,” vysvetlila. 

    Musím konať ako matka, pretože táto politická aféra má značný rozsah. Môj syn je pod tlakom, ktorý má vplyv na jeho krehké zdravie. Obávam sa, že sa jeho stav zhoršuje,” povedala Babišová.

    Potvrdila, že ej syn chce spolupracovať s políciou a vypovedať. Polícia sa s ním už podľa jej slov spojila. “Kontaktovali ho, ale jeho choroba mu v tomto štádiu neumožňuje na otázky jasne odpovedať. Treba ho chrániť,” pokračovala. 

    Babišová sa taktiež zmienila o návšteve otca Babiša juniora, ktorý za synom pricestoval do Ženevy v čase vrcholiacej krízy 17. novembra. “Prišiel iba, aby upokojil syna. Bavili sa, hrali šach, bola to emocionálna návšteva, o afére sa nehovorilo.”

    To, že by na jej syna bol vytváraný tlak, aby nekomunikoval s novinármi, poprela.

    Babišovej advokát Alexandre de Senarclens žiadosť denníka o rozhovor s Babišom mladším odmietol, pretože “pán Babiš mladší je pod neúnosným tlakom”.

    Firma Agrofert, ktorej vlastníkom je Andrej Babiš starší, je obvinená z podvodu ohľadom štátnych dotácii pre Čapí hnízdo – rekreačný areál v Stredočeskom kraji. V kauze je obvinený premiér Babiš, jeho dve dospelé deti Andrej a Adriana a brat jeho manželky Martin Herodes.

    Babiša mladšieho údajne využili na podpis dokumentov, ktoré firme umožnili prístup k dotáciám. Babišov syn pred časom českým novinárom povedal, že jeho otec chcel, aby zmizol v období, keď polícia kauzu vyšetrovala.

     

    - Reklama -