Syn britského premiéra Johnsona dostal meno po lekároch, ktorí mu zachránili život

    0
    Policajtka nesie darčekový kôš na Downing Street 10 v Londýne (Autor: TASR/AP)

    Prvé dve mená dostal chlapček po starých otcoch Johnsona, resp. Symondsovej. Meno Nicholas rodičia vybrali na počesť dvoch lekárov, doktorov Nicka Pricea a Nicka Harta, ktorí liečili premiéra, keď v apríli bojoval s nákazu koronavírusom na jednotke intenzívnej starostlivosti.

    Symondsová zároveň poďakovala tímu lekárov na University College Hospital v Londýne (UCLH), ktorý sa o ňu a dieťa “tak dobre postaral”. Syna tam porodila dopoludnia 29. apríla.

    Hovorkyňa dvojice uviedla, že rodičia sú z narodenia svojho potomka “nadšení” a matka i dieťa sa majú dobre. Dodala, že Johnson bol pri pôrode osobne prítomný.

    Hovorca premiéra avizoval, že so svojou rodinou a psom menom Dilyn plánujú bývať v byte na Downing Street.

    Johnson a jeho partnerka koncom februára oznámili, že “začiatkom leta” sa im narodí dieťa a že sa koncom minulého roku zasnúbili.

    Britský premiér sa len v pondelok (27.4.) vrátil do práce po tom, ako sa vyliečil z ochorenia COVID-19, ktoré vyvoláva nový koronavírus. Nákazu mu diagnostikovali koncom marca; následne ho previezli do nemocnice, kde strávil niekoľko dní aj na jednotke intenzívnej starostlivosti.

    - Reklama -