Švédi zmenili názor. Migrantov chcú stále menej

    0
    Demonštrácia v centre Štokholmu na podporu člena jednotky pre boj so závažným zločinom, ktorý je vyšetrovaný pre politicky nekorektné výroky na adresu prisťahovalcov (Autor: Vít Hassan)
    Výsledky prieskumu z jesene minulého roka ukazujú, že viac ako polovica (52 %) opýtaných Švédov súhlasí s tvrdením, že by vláda mala spomaliť prílev migrantov. Len 24 % účastníkov prieskumu sa postavilo proti zníženiu počtu prijatých utečencov. 
     
    V porovnaní s rokom 2015 priniesol prieskum verejnej mienky výrazné zmeny. Postoj Švédov k rovnakej otázke pred dvomi rokmi bol iný. V tom čase 40 % Švédov súhlasilo s tvrdením, že by mala krajina znížiť počet prijatých žiadateľov o azyl a 37 % bolo proti, teda tých, ktorí nechceli obmedziť migráciu. 
     
    Rozdielne čísla v priebehu dvoch po sebe nasledujúcich rokov ukazujú zmenu v názore Švédov na migráciu. Táto realita prieskumov sa odráža aj na politickej situácii. Do popredia sa v uplynulých rokoch dostáva antiimigračná strana Švédskych demokratov a body naberá práve na rastúcom odpore voči zvýšenej migrácii. 
     
    - Reklama -