Svätuškári z Aliancie za rodinu dostali mastnú pokutu. Za nekalú politickú činnosť

    0
    Podľa Kaliňákovho rezortu porušila Aliancia za rodinu zákon vo chvíli, keď na stránke kampane „Hlas za rodinu“ umožnila niektorým kandidátom, aby sa na nej prezentovali. Záujemcovia sa pritom mohli v rámci tejto kampane prihlásiť aj k Deklarácii za rodinu priamo na spomínanej stránke. 
     
    Predseda Aliancie za rodinu Anton Chromík pre portál Postoj.sk pripomenul, že podobné kampane, ako bol „Hlas za rodinu“, spustili pred voľbami aj ďalšie občianske združenia, a nikto ich za to nepokutoval. To považuje Aliancia za nespravodlivý prístup a snahu zastrašiť a finančne zničiť združenie. 

    Nezaregistrovali sa, musia pykať

    „Ak Aliancia na svojom internetovom portáli umožnila povedať kandidátom pár viet, nemožno to predsa nazývať vedením volebnej kampane v prospech politickej strany či kandidátov,“ uviedol  Chromík pre Postoj.
     
    Ministerstvo vnútra tvrdí, že Aliancia za rodinu dostala pokutu podľa zákona, pretože sa nezaevidovala pred voľbami ako tretia strana, čím by sa mohla zúčastňovať na propagácii kandidátov.
     
    „Zdôrazňujeme, že nikto nesmie viesť volebnú kampaň okrem kandidujúcich subjektov a tých subjektov, ktoré požiadali štátnu komisiu o zaevidovanie ako tretia strana. Aliancia za rodinu nebola zaevidovaná ako tretia strana, preto ministerstvo rozhodlo o uložení pokuty,“ uviedla  Michaela Paulenová z tlačového odboru ministerstva vnútra pre Postoj.sk. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
     
    - Reklama -