Sulíkovci vyzvali Fica: Si ochotný ísť na detektor lži? Tak choď, ale nech sa ťa pýtajú aj na Bašternáka

    0
    Robert Fico (Autor: Dominik Földes)

    “Ak premiér Fico trvá na svojich výrokoch, že sa prezident Andrej Kiska snažil u nemenovaného predstaviteľa činného v trestnom konaní „vybaviť“ vratky DPH v jeho a v bratovej firme KTAG a zároveň aj na tom, že je ochotný ísť na detektor lži, vyzývame ho, aby tak neodkladne učinil. Zvlášť v situácii, keď prezident označil jeho slová za klamstvo,” tvrdí SaS. Občania majú právo na takýto krok zo strany predsedu vlády. Z ich peňazí Robert Fico žije, im sa v konečnom dôsledku aj zodpovedá.

    Žiadajú viac otázok

    Predsedníctvo strany SaS zároveň žiada Roberta Fica, aby súčasťou testu na detektore lži boli aj otázky:  – o jeho skutočnom pomere k podnikateľovi Bašternákovi a bytu, v ktorom býva;  – financovaní strany Smer-SD v jej začiatkoch, ktoré verejnosť pozná z nahrávky, na ktorej osoba s identickým hlasom ako Robert Fico hovorí o získaní miliónov vlastnou hlavou z neznámych zdrojov;  – jeho účasti v kauze Gorila a návšteve odpočúvaného bytu. Predseda vlády Fico má dnes podľa SaS dobré dôvody pošpiniť prezidenta Slovenskej republiky a využiť na to vo svojej ekonomickej podstate banálny daňový prípad.

    Sulíkovci upozorňujú, že nikdy sa nepodarilo preukázať, že Robert Fico osobne organizoval únik daňovej dokumentácie voči poslancovi OĽaNO Matovičovi, ale bol to on, čo uniknuté materiály použil proti nemu.

    Zároveň sa nikdy nepodarilo preukázať, že Robert Fico osobne nariadil finančnej správe a polícii, aby zastavili vyšetrovanie podozrení z daňových podvodov podnikateľa Ladislava Bašternáka, ale je to on, Robert Fico, ktorý býva v Bašternákovom luxusnom byte, pričom jeho pravou rukou vo vláde i v strane Smer-SD je minister vnútra Robert Kaliňák, obchodný partner podnikateľa Bašternáka.

     A nikdy sa nepodarilo preukázať ani to, že Robert Fico osobne organizoval ohováračskú kampaň proti prezidentskému kandidátovi Andrejovi Kiskovi, v rámci ktorej ho obvinil z paktovania so scientológmi, ale bol to iba on, kto ako protikandidát mal mať z nej úžitok.

    “Všetky tieto skutočnosti a indície nás varujú pred tým, aby sme aktuálne tvrdenia Roberta Fica považovali za vierohodné, dokým neprejdú detektorom lži,” uzatvára SaS. 

    - Reklama -