Sulíkovci chceli kedysi dekriminalizovať marihuanu a zaviesť registrované partnerstvá. Nie je to nemožné, ale…

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    Šéf liberálov a europoslanec Richard Sulík v rozhovore pre denník Nový Čas priznal, že kedysi urobili veľa začiatočníckych chýb, no dnes sú už skúsenejší a zocelení. „Chceme zlepšiť podnikateľské prostredie, a o to budeme zápasiť,“ povedal.

    Na zelenej lúke s novými tvárami

    Vrátia sa liberáli ešte k snahe dekriminalizovať marihuanu či zaviesť registrované partnerstvá? „V pravicovej vláde, kde máte okrem nás všetky ostatné strany konzervatívne, je to ťažšie presadiť. Ale to neznamená, že to nie je možné, ale prioritne sa budeme venovať ekonomickým reformám, ktoré zlepšia život všetkým ľuďom,“ deklaroval priority.

    Ešte v roku 2010 mala strana 12 percent, teraz sa pohybuje v rozmedzí piatich až šiestich percent. Podľa Sulíka súvisí pokles aj s tým, že vznikli ako strana na zelenej lúke s novými tvárami. Etablovať takúto stranu na politickej scéne je preto podľa neho oveľa ťažšie.

    V časoch utečeneckej krízy sa k migrantom často vyjadroval aj predseda liberálov. Pritom premiér Robert Fico je proti zavedeniu povinných utečeneckých kvót a protiutečeneckú rétoriku naplno pred voľbami využíva. „Migranti sú spoločensky dôležitá téma, aj keď tu žiadnych nemáme. Treba sa tomu venovať,“ vysvetlil svoj postoj Sulík. Podľa neho, ak premiér hovorí, že je zásadne proti kvótam a volič, ktorý sa s tým stotožňuje, no nikto z pravice mu nepovie to isté, môže so zaťatými zubami voliť Smer. „My mu dávame alternatívu, ale nerobíme všetky opičky okolo toho,“ pripomenul rozdiel.

    - Reklama -