Sulík si opäť podal migrantov. Hádajte, kto je podľa neho najväčší chaotik v EÚ

    0
    Richard Sulík, europoslanec a predseda strany Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

    Sulík nechápe postoj nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Tá totiž podľa neho víta utečencov v Nemecku s otvorenou náručou. Nad chaosom, ktorý Merkelová vytvára, sa rozhorčuje vo svojom komentári na portáli europskenoviny.sk.

    Všetci utečenci sem

    Europoslancovi sa nepáči nemecká azylová politika. Merkelová pozastavila Dublinský dohovor tým, že kritizovala Maďarov za snahu utečencov registrovať a čoskoro sa tak možno stane aj s tým Schengenským. Ten je vraj najväčším výdobytkom Európskej únie. Reaguje aj na to, ako kancelárka kritizovala kontroverzné rozhodnutie Maďarov dať postaviť proti migrantom na hranici so Srbskom múr. Namiesto toho vyhlásila, že všetci azylanti sú v Nemecku vítaní. “Angela Merkelová spôsobila čistý chaos a to je asi posledný spôsob, ako utečeneckú krízu riešiť… Pustiť do Európskej únie všetkých, ktorí to chcú a následne ich násilne rozdeľovať podľa kvót na jednotlivé členské krajiny, je výzva ako lusk pre prevádzačov posielať sem ďalších migrantov, či utečencov,” píše Sulík.

    Zrušila Dublinský dohovor

    Za nešťastné považuje aj rozhodnutie nevracať späť utečencov zo Sýrie, hoci nemajú nárok na azyl.  Takže teraz sú  v Nemecku desaťtisíce a už sa presne ani nevie, kto z nich je skutočne zo Sýrie, a kto nie. “Klameme sa, ak veríme, že všetci, čo tvrdia, že sú zo Sýrie, sú zo Sýrie, už len z tohto dôvodu je registrácia nevyhnutná. Zatvárame oči pred skutočnosťou, že asi 80 percent migrantov sú moslimovia. Zrejme majú Nemci málo „no go areas“, do ktorých sa nemecká polícia neodváži vstúpiť. Alebo sa nevedia dočkať, kým sa v Nemecku bude súdiť aj podľa šárie,” dodáva Sulík.

    Utečenci ju však zbožňujú

    Sulík upozorňuje, že takýmto štýlom sa bude čoraz viac dariť prevádzačom. Veď, prečo aj nie, keď sa vďaka kancelárke chcú všetci nahrnúť do Nemecka. Kvóty nič nevyriešia a chaos rovnako nie, len vytvárajú biznis prevádzačom, napísal Sulík na svojom facebookovom profile. Sám má jasno v tom, ako by sa mala situácia riešiť. Pomohli by tábory v severnej Afrike, ale aj na Balkáne. Okrem žiadateľov o azyl by sa v nich však mali nachádzať aj osoby, ktoré sú na území únie ilegálne. Vo komentári sa opäť vrátil aj k vodotesným hraniciam, o ktorých písal aj minule. Dôsledné utesnenie hraníc je podľa neho tiež významným riešením, rovnako ako diplomatické riešenie situácie a vyjednávanie s Asadom.  

    - Reklama -