Sulík sa pýta Danka: Čo bude ďalšie? Poukazy na základné potraviny, chlieb alebo plienky?

    0
    Predseda strany Sloboda a solidarita Richard Sulík (Autor: TASR)

    Predseda strany SaS píše na portáli hnonline.sk, že predseda NR SR najprv riešil veci, ktoré boli nepodstatné. „Začalo sa to úsmevne, Andrej Danko riešil horalky v parlamente. Bozkávanie kapitánskych výložiek, stráženie ústavy v strážených priestoroch národnej rady a naháňanie hada v kancelárii len utvrdili národ v dojme, že predseda národnej rady rieši síce voloviny, ale inak je neškodný. A keď Cicero prehovoril, národ sa bavil.“

    Ako však dodáva, zlom nastal, keď bývalý premiér Robert Fico podal demisiu. Podľa liberála Andrej Danko využil, že súčasný premiér Peter Pellegrini nemá autoritu, a Danko predkladá návrhy, ktoré Sulík označuje ako škodlivé. Kým prv to boli trináste a štrnáste platy, teraz to sú dovolenkové poukážky.

    „Bože. Bože, kde len na to tento človek chodí. Ďalšie bude čo? Poukážky na chlieb? Múku? Základné potraviny? Veď chlieb je životne dôležitejší ako dovolenka,“ píše v komentári. Alebo ako uvádza, mali by byť poukážky aj na plienky, prípadne by mali byť zadarmo rovnako ako vlaky, ktoré navrhol Robert Fico.

    Podľa Sulíka je týmto návrhom zrejmé, že Andrej Danko nemá šajnu o podnikateľskom prostredí, pričom v ňom nikdy nepodnikal. „Teda, pokiaľ nerátame fakturovanie jedného právneho úkonu za milión korún či možného tunelovania Lesostavu,“ dodáva. Ako vysvetľuje, dovolenkové poukazy by mali byť povinné bez ohľadu na to, či je podnikateľ, respektíve zamestnávatelia v zisku, alebo v strate, prípadne či zamestnanci nechcú vyšší plat.

    Radšej zruší gastrolístky, ktoré podľa Sulíka označuje za zbytočnú byrokraciu, a tak pridá na starostiach podnikateľom. „Keď už sa Danko rozhodol byť veľkorysý na účet zamestnávateľov – prečo nemajú poukážky platiť aj pre firmy s menej ako 50 zamestnancami? Vari sú horší? Menej si zaslúžia? A čo so štátnymi zamestnancami? Náklady na nich sú v rozpočte zarátané,“ pýta sa.

    Ako dodáva, treba si uvedomiť, že súčasná koalícia nevznikla z vôle ľudu. Všetci podľa Sulíka vyhlasovali, že nepôjdu do koalície s Ficom, okrem Danka, ktorý to schválil, hovoril však, že nevytvorí koalíciu s Maďarmi, a súčasného premiéra si voliči Smeru nezvolili a následne im bol predstavený ako budúci premiér. „Ale, jedna pôvodne ´nie Smer´, potom predsa len koaličná strana, už aj zanikla (Sieť). Celé zle, ostáva dúfať, že toto vyčíňanie sa po najbližších voľbách skončí,“ uzatvára.

    - Reklama -