Sulík sa pustil do Fica: Síce vlastnými rukami nezavraždil nikoho, ale spáchal atentát. Jeho strana vytvorila podhubie na vraždu Kuciaka

    0
    Richard Sulík a Robert Fico (Autor: TASR)

    „Za rovnako dôveryhodné musíme považovať vylúčenie verzie, že za vraždou mala stáť talianska mafia prepojená na úrad vlády. Toto vymyslené falošné obvinenie bolo úmyselne zneužité na pokus zmeniť mocenské pomery na Slovensku a zosadiť vládu mimo štandardných demokratických pravidiel,“ povedal v utorok Fico. Neodpovedal však, odkiaľ vie, že talianska stopa bola vo vyšetrovaní vylúčená. Viac sme o tom písali TU.

    Sas: Fico spáchal atentát na spravodlivosť

    Ficove slová však ostro skritizovali predstavitelia Slobody a Solidarity. Ich stanovisko zverejňujeme v plnom znení:

    “Predseda strany Smer-SD Robert Fico nie je a nikdy nebol podozrivý z objednania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ale je obviňovaný a právom, že sa ubytoval v luxusnom byte daňového podvodníka a zostal v ňom bývať aj po tom, keď Ladislava B. obvinila polícia. 

    Expremiér Fico si za svojich blízkych pracovníkov vybral ľudí s kontaktmi na taliansku mafiu. Počiatky vzniku strany Smer-SD sú spojené s peniazmi, ktoré Robert Fico osobne vymámil od oligarchov pochybnej povesti, a tým sa stal ich vazalom. Okrem toho, strana Smer-SD sa už od začiatku budovala na kriminálnych základoch a za vyše desať rokov vlády sa jej podarilo rozložiť a zdemoralizovať políciu, prokuratúru i súdnictvo ako inštitúcie ochrany a presadzovania spravodlivosti. Tak sa vytvorilo podhubie nielen na masívne rozkrádanie verejného majetku, na beztrestnosť vyvolených, akým bol napríklad Marian Kočner, ale aj na vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

    Cudzopasí na tvrdeniach polície 

    Predseda Smeru-SD síce vlastnými rukami nezavraždil nikoho, ale spáchal atentát na spravodlivosť. A dnes cudzopasí na tvrdeniach polície a prokuratúry, že chytili vrahov týchto dvoch mladých ľudí tým, že sa vydáva za obeť masových protestov, ktoré považuje za sprisahanie voči jeho vláde.

    Podsúva verejnosti záver, že talianska mafia, ktorá sa cez jeho štátnu radkyňu Máriu Troškovú dostala na úrad vlády, nemá nič spoločné s týmito vraždami, čo jednak nie je podložené zverejnenými zisteniami orgánov činných v trestnom konaní, ale najmä nijako to neoslabuje jeho zodpovednosť za to, koho si k sebe vzal na úrad vlády a koho napríklad posadil za stôl na stretnutí s nemeckou kancelárku Angelou Merkelovou.

    Utorkové vyhlásenie Roberta Fica tak bolo pravdivé len v jednej veci: že v Smere nie je nikto, kto by Ficovi odporoval. Celé vedenie strany vrátane premiéra Petra Pellegriniho stálo mlčky za svojím kmotrom, a potom poslušne odpochodovalo zo scény, keď sa ten rozhodol ujsť pred otázkami novinárov.”

    - Reklama -