Sulík reaguje na Ficovo video, vyzýva ho na debatu. Ešte predtým mu však uštedril pár prudkých úderov

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    Predsedu vlády zároveň šéf liberálov vyzýva na debatu, ktorú by mala vo svojej diskusnej relácii iniciovať verejnoprávna televízia. “Verím, že RTVS do svojej najbližšej relácie O 5 minút 12 zaradí diskusný duel Richarda Sulíka a Roberta Fica a Robert Fico pozvanie tentoraz chlapsky prijme,” uviedol Sulík.

    Fico vo videu, ktoré zverejnil v nedeľu (20.8.) na Facebooku, vyhlásil, že “nepovalí vlastnú vládu tak, ako to urobil Richard Sulík v roku 2012”. Hoci premiér pripustil, že súčasná vláda nie je bez chýb, upozornil na ekonomické úspechy i medzinárodný rešpekt, ktoré dosiahla. Fico vyhlásením reagoval práve na Sulíkove slová, že v súčasnej politickej situácii sú “jediným poctivým riešením predčasné voľby”. Šéfa najsilnejšej opozičnej strany taktiež skritizoval za jeho postoj k politike na Slovensku, keď sa podľa neho väčšinu času “schováva v Bruseli” a opozičnú politiku na Slovensku príde robiť iba vtedy, ak zacíti pach politickej krvi.

    O Ficovom videu sme viac písali TU.

    Fica dobiehajú veľkohubé vyhlásenia

    Okrem toho na hnonline vyšiel v pondelok ráno aj Sulíkov komentár, v ktorom, dá sa povedať, šéf liberálov Ficovi neostáva nič dlžný a pripomína ako ho dobiehajú jeho vlastné „veľkohubé vyhlásenia. Ako prvé vo svojom blogu na hnonline pripomenul Sulík financovanie strany Smer pri jej vzniku a nahrávku, na ktorej sa oficiálne hlas podobný Ficovi chváli, že vlastnou hlavou zohnal sedemdesiat miliónov korún na jej založenie. Predseda liberálov pritom poukázal na to, že ešte začiatkom roku 2010, teda pár mesiacov pred tým, než sa nahrávka objavila, Fico intenzívne útočil na Mikuláša Dzurindu a jeho SDKÚ paradoxne práve pre financovanie.

    „Jeden by si mohol myslieť, že Fico, ešte prednedávnom útočiaci na SDKÚ pre financovanie, sa od hanby pod zem prepadne. Omyl. Fico bez štipky hanby celému národu natvrdo zaklamal a jeho voliči to považovali za vybavené,“ píše Sulík na margo toho, že súčasný premiér v tom čase poprel, že by na nahrávke išlo o jeho hlas.

    Ďalším Ficovým výrokom, ktorý si líder SaS zobral na paškál, je takzvaný zlepenec. Týmto slovom totiž Fico svojho času označoval vládu Ivety Radičovej. Sulík pripomína, že pritom išlo o štandardnú štvorkoalíciu pozostávajúcu zo štyroch pravicových strán. Naproti tomu súčasný premiér, ktorý sa vtedy tak oháňal zlepencom, dnes vládne koalícii, ktorá je úplný mačkopes, pre ktorého je slovo zlepenec kompliment. „Jeden z koaličných partnerov otrčil kopytá (Sieť), národniari sa dali dokopy s Maďarmi a o nejakých spoločných hodnotách (okrem spoločnej hodnoty „dobre sa nabaliť“) ani stopy,“ zhrnul Sulík.

    A do tretice príkladom toho, ako premiéra majú doháňať jeho vlastné výroky, je podľa Sulíka korupcia. Keď poradca Ivety Radičovej zobral úplatok tridsaťtisíc eur, Fico sa oháňal tým, že „nikdy nebola korupcia tak blízko k premiérovi“. Zhruba pred rokom pritom bola zverejnená výpoveď manželky bývalého poslanca Jánoša, že Fico osobne bral úplatky, ktoré mu nosil poslanec Jánoš. „Samozrejme, nie nejakých tridsaťtisíc eur, ale milióny korún. Ďalší prípad, keď Roberta Fica dobehli jeho veľkohubé reči,“ napísal šéf saskárov.

    „Ďalšie veľkohubé reči, ako napríklad do roku 2014 nebudem v politike, premiérka-klamárka, do troch minút odvolám pri prvom podozrení každého ministra či diaľnice do roku 2010, nebudem rozvádzať. Aj tie však mieria do jednej jedinej pointy,“ pokračuje Sulík. „Tento muž s kolou je obrovskou hanbou pre každého jedného občana Slovenska a nech dumám ako dumám, človeka, ktorého slovo by malo menšiu cenu ako Ficovo, som ešte nestretol.“

    „Každý, kto má aspoň trochu chochmesu, by si mal dať dohromady, že premiér s takýmto opovržlivým vzťahom k svojmu vlastnému slovu musí zákonite opovrhovať štátom i jeho občanmi,“ zakončil Sulík.

    Autor: df/TASR

     

    - Reklama -