Sulík reaguje na Cigánikovej rozhodnutie: Rešpektujem, že uprednostnila ústavné právo pred poslaneckou disciplínou

    0
    Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) počas tlačovej konferencie (Autor: TASR)

    „Poslankyňa Národnej rady SR Jana Cigániková sa rozhodla uprednostniť svoje ústavné právo pred poslaneckou disciplínou a ja to rešpektujem. O závažnosti dôvodov ma informoval môj štátny tajomník Ján Oravec, ktorý za stranu SaS viedol rokovania o PVV,” povedal Sulík.

    Oravec na rokovaniach podľa vlastných slov opakovane uviedol, že ak budú súčasťou PVV problematické body ako unitárny systém či štátne distribučné spoločnosti, tak hrozí zásadný nesúhlas predsedníčky zdravotníckeho výboru, ktorá využije svoje ústavné právo nehlasovať.

    Cigániková vyhlásila, že nemôže súhlasiť s takým PVV, ktoré obsahuje systém unitárnych zdravotných poisťovní. Systém, ktorý ruší pluralitu zdravotných poisťovní, je pre ňu “absolútne za čiarou”.

    Poslankyňa tvrdí, že minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) jej sľúbil vyňať túto časť z vládneho programu, ale nestalo sa tak.

    Cigániková nepodporila PVV už na zdravotníckom výbore.

    Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v reakcii na rozhodnutie Cigánikovej skonštatoval, že drží palce predsedovi SaS Sulíkovi, aby si stranu, ako aj poslanecký klub skonsolidoval čím skôr.

    - Reklama -