Sulík o Kiskových plánoch konečne otvorene: Slniečkari budú mať koho voliť, ale môže sa stať len ďalším rozbíjačom pravice. Možno vás vráti späť na päť percent, odkazuje Blaha

    0
    Ľuboš Blaha (SMER-SD) a Richard Sulík (SaS) (Autor: TASR)
    Kiska podľa Sulíka môže odobrať hlasy nielen SaS, ale aj iným stranám. „Stane sa len ďalším rozbíjačom pravice,“ odpovedal Sulík na otázku, čo sa bude diať, ak by prezident založil vlastnú stranu a nepridal sa po odchode z funkcie k žiadnemu existujúcemu subjektu. 
     
    Sulík v rozhovore pre denník SME uviedol, že v prvom rade ide o rozhodnutie Andreja Kisku a je iba na ňom, či vstúpi, alebo nevstúpi do straníckej politiky. Správnosť takéhoto rozhodnutia závisí podľa Sulíka od formy, akou to prezident koncom roka urobí. 
     
    „Ak bude viesť zlúčené Progresívne Slovensko a stranu Spolu a bude ich jednoznačným lídrom, má to zmysel. Všetci tzv. slniečkari, ktorí si myslia, že je dobré, aby sme sem prizvali migrantov, budú mať koho voliť. Bolo by to dobré, lebo táto časť politického spektra nie je pokrytá,“ povedal v rozhovore Sulík. 
     
    Celý rozhovor nájdete TU.

    Blaha: Kiska mu šliape do kapusty

    Na Sulíkove slová zareagoval poslanec Ľuboš Blaha, ktorý sa do lídra liberálov pustil na sociálnej sieti. 
     
    „Chúďatko Riško. Všetko sa to na neho valí. Kiska ide založiť stranu a on vie, že mu to ukrojí zhruba polovicu voličov. A tak vypisuje, ako to rozbije ‚pravicu‘ a aké je to celé ‚iritujúce‘. Kým bol Kiska plyšový macík v Prezidentskom paláci, tak bolo treba ho milovať a ľúbiť, ale akonáhle poškuľuje po straníckej politike, tak už to nie je macík, už je to sviňa špinavá, ktorá ide rozbíjať a ničiť. Perfektné!“ vytešuje sa Blaha na svojom facebookovom profile. 
     
    V statuse okorenenom fotkou Richarda Sulíka v obleku supermana Blaha ďalej píše, že mu je predsedu SaS aj trochu ľúto. Táto ľútosť je však zrejme iba predstieraná, keďže smerák v statuse obviňuje šéfa liberálov, že zneužil vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. 
     
    „Ešte mu teraz dokonca aj Kiska šliape do kapusty a možno Riška vráti späť na päť percent. No proste jedna katastrofa za druhou. Riško musí byť na prášky. Doslova,“ dodáva Blaha. 
     
    - Reklama -