Sulík dal Kiskovi naozaj zaujímavú ponuku: Spravil som to preto, aby sme spojili sily, vysvetlil šéf SaS

    0
    Richard Sulík a Andrej Kiska na archívne snímke (Autor: TASR)

    Líder SaS Richard Sulík pre portál Hospodárskch novín uviedol, že prezidentovi Andrejovi Kiskovi dal ponuku. V rozhovore so šéfredaktorkou povedal, že sa tak stalo pred rokom v máji. Vtedy sa usiloval Kisku presvedčiť, aby vstúpil k liberálom.

    Ponúkol som mu prvé miesto na kandidátke SaS, čo by mu ušetrilo celé to zakladanie strany. Spravil som to preto, aby sme spojili sily a nie naopak trieštili pravicové sily,” povedal Sulík v HNtelevízii.

    Ponuka Sulíka je zrejme už bezpredmetná, keďže prezident v apríli tohto roku potvrdil, že chce vytvoriť širokú stranu s regionálnymi štruktúrami, predpokladá, že ustanovujúci snem by mohol byť v septembri.

    “Budem predsedom strany, budem aj volebný líder,“ oznámil Kiska, ktorý netajil, že v prípade úspechu bude ašpirovať i na miesto premiéra. Zároveň ale uviedol, že v pozícii predsedu vlády si dokáže predstaviť aj Sulíka. 

    “Ja si však viem predstaviť, že premiérom by mohli byť i Sulík, Truban, alebo Hlina, to ukážu až voľby, kto bude mať nárok stáť na čele vlády,”  spresnil Kiska, ktorý ešte nechcel prezradiť mená konkrétnych ľudí, ktorých by rád vo svojej budúcej strane privítal.

    Hovoril iba o tom, že to majú byť “úžasní mladí ľudia i skúsení politici” . Špekuluje sa napríklad aj o predsedníčke poslaneckého klubu OĽaNO Veronike Remišovej.

    Líder hnutia Igor Matovič v tejto súvislosti priznal, že ak by sa špekulácie naplnili, Remišová by ho sklamala.

    „Ale rovnako by to bolo aj sklamanie z Andreja Kisku, ak by si staval stranu na prebehlíkoch a na tom, že by vykrádal iné strany,“ zdôraznil Matovič.

    Autor: TASR/ Redakcia

    - Reklama -