Sulík: Tri roky potom, čo dva milióny migrantov zaplavili Európu, sa v europarlamente nájdu zblúdilci, ktorí vytiahnu transparent Refugees welcome

    0
    Poslanci Európskeho parlamentu s transparentmi na podporu utečencov (Autor: ReproFoto: Facebook/R.Sulík)
    Sulík v statuse na sociálnej sieti pripomína, že aj tri roky po migračnej kríze, ktorej následky rieši Európa dodnes, sa nájdu v europarlamente poslanci vítajúci utečencov. 
     
    Slovenský europoslanec a predsada SaS ilustruje postoj svojich kolegov z Európskeho parlamentu priloženou fotografiou. Na nej sú europoslanci s červenými transparentmi, na ktorých sú heslá ako: Refugees welcome, teda Utečenci sú vítaní alebo No fortress Europe, čo znamená Nie pevnosti Európa. Spojenie Pevnosť Európa sa používa na označenie politiky uzatvárania vonkajších hraníc EÚ. 
     
     
    „Neverím vlastným očiam. V júli 2018, tri roky potom, čo dva milióny migrantov zaplavili Európu a spôsobili obrovské problémy, potom, čo voliči vo viacerých krajinách povedali migrantom jasné NIE, sa v europarlamente nájdu zblúdilci, ktorí vytiahnu transparent Refugees welcome,“ píše Sulík na Facebooku. 
     
    Sulík si na záver komentára k fotke svojich europarlamentných kolegov neodpustil ani ironickú poznámku na adresu predsedu Národnej rady SR a lídra slovenských národniarov Andreja Danka. „Mal by sem prísť Kapitán spraviť poriadky,“ píše Sulík v narážke Dankovo bozkávanie kapitánskych výložiek. 
     
     
    - Reklama -