Sulík, Beblavý alebo Kotleba? Hľadá sa líder opozície

    0
    Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)

    Predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák má dojem, že opozícia vôbec nemá lídra. Tento názor má aj opozičný poslanec Sme rodina Peter Pčolinský. Podpredseda parlamentu Béla Bugár sa rovnako vyjadril, že „opozícia dnes nemá jednoznačného lídra“. Predseda výboru pre európske záležitosti Ľuboš Blaha zas hovorí, že opozícia nemá lídra v tom zmysle, akým bol kedysi Mikuláš Dzurinda. Lídra v opozícii nevidí ani mediálny poradca premiéra Erik Tomáš.

    Na otázku, kto je líder opozície, pre topky.sk odpovedal aj predseda poslaneckého klubu Most-Híd Gábor Gál, ktorý považuje za lídrov opozície Jozefa Mihála alebo Miroslava Beblavého, lebo „aspoň oni dvaja niekedy rozprávajú k veci“.

    Na čele opozície stojí podľa liberála Martina Poliačika a jeho straníckeho kolegu Juraja Drobu ich šéf Richard Sulík. Podobný názor zdieľa aj poslanec Sme rodina Milan Krajniak z dôvodu, že SaS je zatiaľ najsilnejšia opozičná strana. Matovičove poslankyne Veronika Remišová a Erika Jurínová sa domnievajú, že nejde o lídra, ale spoluprácu opozičných strán proti tomu, kto stojí proti ľuďom.

    Podpredseda Ľudovej strany Naše Slovensko Milan Uhrík si myslí, že takzvaná štandardná opozícia nemá lídra a je riadená chaoticky. „Lídrom skutočnej opozície je Marian Kotleba,“ povedal.

    - Reklama -